A létesítmény az első olyan BREEAM „Nagyon Jó” minősítésű épület (60,9%-os eredménnyel), amely a 2013-ban bevezetett, szigorúbb sztenderdek alapján kapta meg ezt a besorolást. Az építkezés folyamán a Prologis csapata a környezetvédelmi irányelvek betartásával, szigorú követelményeknek megfelelve építette fel a modern, energiatakarékos gyártó és disztribúciós csarnokot a környezet és az erőforrások védelme érdekében.

„Az a feladatunk, hogy ügyfeleinket olyan személyre szabott megoldásokkal szolgáljuk ki, amelyek egyszerre teszik gazdaságossá és környezetbaráttá a létesítményüket. Nagyon büszkék vagyunk, amiért a projekt ilyen magas szintű BREEAM minősítést kapott” – mondta Martin Polák, a Prologis szenior alelnöke, valamint csehországi és szlovákiai képviselője. „Ez a létesítmény bizonyíték arra, hogy a Prologis nemcsak megfelelt ügyfelei specifikus elvárásaink, de csökkenteni tudta az épület működési költségeit, ezáltal növelni annak jövedelmezőségét. Különösen sikeres volt a vízfogyasztás és a hulladékmennyiség csökkentése, ezek 80 és 82 pontos eredményt értek el a maximális 100-ból.”

A nyolcas épület generálkivitelezője a Goldbeck volt, a BREEAM minősítés folyamatát az ARCADIS CZ vezette.

A Prologis Park Bratislava egy modern disztribúciós park, jelenlegi 10 épületében összesen 260 000 négyzetméter területtel. A park stratégiai helyszínen, Pozsony központjától 24 kilométerre, keletre található, 2 kilométerre Senec-től, és 16 kilométerre a nemzetközi repülőtértől, ideális helyen a hazai és nemzetközi logisztikai műveletekhez.

A Prologis vezető ipari-ingatlanszolgáltató Szlovákiában, három disztribúciós parkjának (Pozsony (Senec), Galanta (Gan) és Nove Mesto) összterülete eléri a 455 000 négyzetmétert.


Prologis