A Hi Logistics Europe, az LG Electronics társult logisztikai szolgáltatója és sokszoros Prologis ügyfél, amely ezzel a tranzakcióval több mint 98 500 négyzetméteresre növeli a Prologis-tól bérelt európai portfólióját.

A Hi Logistics a lengyelországi, németországi és csehországi piacok kiszolgálására fogja használni az új létesítményt, amelynek energiatakarékos világítása egyedülálló lesz Alsó-Sziléziában, és amelynek fordított oszlopelrendezése, az első teherhordó oszlopsorelhagyásával megnövelt rakodási területet eredményez. Az épület emellett beton teherautó-rámpákat, a szokásosnál több dokkoló kaput és tetőablakot is kap.

„Ezzel a megállapodással a 27 000 négyzetméteres létesítmény 75%-a már ki is van adva, pedig csak a harmadik negyedévben tervezzük az átadást” – mondta Ewa Zawadzka a Prologis lengyelországi fejlesztésekért felelős vezetője és alelnöke. „Wrocław az ideális helyszín a Hi Logistics regionális műveletközpontosítási stratégiájához, és mi továbbra is örömmel veszünk részt további sikereikben.”

A Prologis Park Wrocław V jelenleg négy, személyre szabott (BTS) épületben, több mint 90 000 négyzetméter területet kínál. A park ügyfelei az Eko Holding, a Neonet, a Tradis, és az UPM Raflatac. A park további fejlesztési potenciálja 98 000 négyzetméter. A park a wrocław-i körgyűrű mellett található, Nowa Wieś Wrocławska-ban, körülbelül három kilométerre délnyugatra a Wrocław – Bielany csomóponttól, ahol az A4-es autópálya (Berlin –Wrocław –Ukrajna) és az S8/E67-es gyorsforgalmi út keresztezi egymást.

A Prologis, amely körülbelül 3,7 millió négyzetméteres logisztikai és disztribúciós-terület portfóliójával a régió öt országában (Lengyelország, Csehország, Magyarország, Szlovákia és Románia) aktív, vezető disztribúciós létesítmény üzemeltető Közép- és Kelet-Európában (2014. március 31-i adatok szerint).

 

Szezám