A Prologis Park Budapest M1 névre átkeresztelt park öt létesítményében összesen 69 105 négyzetméter terület található. A park hazai, régiós és nemzetközi ügyfelek fogadására egyaránt alkalmas.

A Prologis Park Budapest M1 ügyfelei a Daejung, a DHL, a Kuehne&Nagel, az LGI, a Metal Hungaria, az MT Display és a Willi Betz.

A park Budapest nyugati határán található, 23 kilométerre a városközponttól, és közvetlen kapcsolattal rendelkezik a Budapestet Győrrel, Pozsonnyal és Béccsel összekötő M1-es autópályával.

„Ez a tranzakció az után jött létre, hogy tavaly Közép- és Kelet-Európában összesen 390 000 négyzetméter területet vásároltunk fel a behelyettesítési ár alatt” – mondta Ben Bannatyne, a Prologis közép- és kelet-európai ügyvezető igazgatója. „A Prologis Park Budapest M1 Budapest fő nyugati kereskedelmi útvonala mellett fekszik, így jól kiegészíti a már meglévő portfóliónkat. Az elhelyezkedés kulcsfontosságú döntési faktor ügyfeleink számára, és most már eggyel több disztribúciós parkot kínálhatunk nekik a magyarországi piacon.”

A tranzakció során a Prologis képviselője a JLL ingatlanügynökség volt.

A Prologis vezető ipari-ingatlanszolgáltató Magyarországon, portfóliója több mint 548 000 négyzetméteres. (2014. december 31-i adatok szerint).

 

Prologis