Bérbeadási aktivitás


A Prologis az első negyedévben közel 300 000 négyzetméter területet adott bérbe a régióban, ami 30%-os növekedést jelent a tavalyi első negyedévhez képest. Az új bérleti megállapodások 105 000 négyzetméter, a megújítottak 154 000 négyzetméter területről szóltak, a fennmaradó terület rövidtávú megállapodások keretében került kiadásra. Az összes, a régióban aláírt megállapodás 44-%át a lengyelországi tranzakciók adták.


Új fejlesztések és felvásárlások


Az első negyedévben a Prologis három új fejlesztést is indított a régióban, összesen 56 400 négyzetméter területen:

•    27 000 négyzetméter spekulatív terület, ötös épület, Prologis Park Wroclaw V, Lengyelország
•    18 200 négyzetméter spekulatív terület, egyes épület, Prologis Park Wroclaw III, Lengyelország
•    11 200 négyzetméteres személyre szabott (BTS) létesítmény, a Prime Cargo részére, Szczecin, Lengyelország

A vállalat ezen kívül Csehországban megvásárolta a Centaurus Logistics S.á.r.l.-tóla prágai D1-es zónában található 16 000 négyzetméteres „Prague Modletice D1” kiváló minőségű logisztikai létesítményt, amelynek új neve Prologis Park D1 West II.

„A régióban az egyes piacokon tapasztalható növekvő kereslet az első negyedéves bérbeadási aktivitás jelentős növekedését eredményezte” – mondta Ben Bannatyne, a Prologis régiós ügyvezető igazgatója. Legfőbb célunk továbbra is portfóliónk kihasználtságának javítása, amit az ügyféligényeket kiszolgáló célzott befektetések és felvásárlások egészíthetnek ki.”

A Prologis, amely körülbelül 3,7 millió négyzetméteres logisztikai és disztribúciós-terület portfóliójával a régió öt országában (Lengyelország, Csehország, Magyarország, Szlovákia és Románia) aktív, vezető ipari-terület szolgáltató Közép- és Kelet-Európában (2014. március 31-i adatok szerint). Szezám