A Prologis Park Stryków II névre keresztelt 50 000 négyzetméteres létesítmény teljes egészében ki van adva a Castorama vállalatnak. Az épület 18 kilométerre található Lódz központjától délkeletre, 2 kilométerre az A1/E75 (Gdansk - Vienna) és az A2/E30 (Berlin) autópályák csomópontjától.

A tranzakció egy júliusi felvásárlás folytatása, amikor a PEPF II két, összesen 94 200 négyzetméter területű logisztikai létesítményt vásárolt az Invesco Real Estate-től Lengyelországban és Magyarországon.

„Egyedülálló alkalom kínálkozott egy prémiumkategóriás ingatlan megvételére” – mondta Ben Bannatyne, a Prologis közép- és kelet-európai ügyvezető igazgatója. „Ez a létesítmény jól kiegészíti a PEPF II létező portfólióját, és kiszolgálja a jó elhelyezkedésű lengyelországi logisztikai infrastruktúra iránti növekvő keresletet is.”

Tomas Picha, az Invesco Real Estate régiós tranzakciókért felelős igazgatója hozzátette: „A Castorama sikeres értékesítése is jelzi, hogy az intézményi befektetők részéről folyamatos a kereslet a kulcsfontosságú lengyelországi létesítmények iránt. Ez a kereslet, valamint ügyfelünk ingatlanbefektetési céljainak aktív menedzselése együtt azt mutatta, hogy most optimális az időzítés ennek a különleges létesítménynek az értékesítéséhez, de a régióban jelentős érdekeltségeink maradnak egyéb befektetési megbízásaink révén.”

Az Invesco Real Estate képviselője az ingatlan eladásával megbízott Colliers International, jogi tanácsadója a Norton Rose Fulbright volt. A Prologis-t a Clifford Chance ügyvédi iroda képviselte.

 

Szezám