A Prologis márciusban írt alá egy 9700 négyzetméter alapterületű modern logisztikai központra vonatkozó bérleti szerződést a Plzensky Prazdroj gyárral (itt készítik 1842 óta az első arany színű „pilzeni típusú” világos sört, amely napjainkra a legnépszerűbb sörtípussá vált a világon) a nemrég megvásárolt Prologis Park Pilsen II területén.

A Plzensky Prazdroj – mint a legnagyobb cseh sörgyár és sörexportőr – olyan helyen kívánta bővíteni a romlandó termékei tárolására szolgáló raktárkapacitást, ahonnan a legfontosabb piacai gyorsan és egyszerűen elérhetők. A Pilsner Urquell sörgyártól mindössze 25 km távolságra, a Prágát Bajorországgal összekötő D5 jelzésű főútvonal mentén található Prologis Park Pilsen II optimális helyszínt kínált a disztribúció bővítéséhez.

A Csehország európai kapujának nevezett, jól kiépült logisztikai piacon található park iránt komoly érdeklődés tapasztalható olyan ügyfelek részéről, akik ki szeretnék használni a park stratégiai elhelyezkedését a Németország felé vezető kelet-nyugati főútvonal mentén. A tranzakció révén a parkban található összesen 42 000 négyzetméter alapterületű épület kihasználtsága a tavalyi megvásárlását követően máris elérte a 75 százalékot.

„A Prologis a legjelentősebb nemzetközi és helyi márkákkal folytat partneri együttműködést, amelyek révén egyedülálló know-how-ra teszünk szert az építés, a technológia és a prémium szintű ügyfélközpontú megoldások terén. A megszerzett tudással olyan ikonikus márkákat tudunk támogatni, mint a Pilsner Urquell” - mondta Martin Baláž, a Prologis csehországi és szlovákiai ügyvezetője.

Érdekesség: Amellett, hogy Csehország bolygónk legnagyobb sörgyártói közé tartozik, az ország büszkélkedhet a legmagasabb egy főre jutó sörfogyasztással is a világon. Na zdraví!

 

Prologis