Ez már a harmadik alakalom ebben a negyedévben, hogy a Prologis egy e-kereskedő vállalattal ír alá bérleti szerződést a kelet-közép-európai régióban. A megállapodást a BNP Paribas Real Estate Poland ingatlanközvetítő segítette.

„Az Allegro olyan új megoldásokat keres folyamatosan, amikből az ügyfeleink és üzleti partnereink egyformán profitálhatnak. A Prologis Park Błonie tökéletesen illeszkedik igényeinkhez, a könnyű megközelíthetőség pedig munkaerő-elérés szempontjából is fontos” – mondta Adam Pawelczak, az Allegro ellátási-lánc vezetője.

„Fellendülést érzékelünk az e-kereskedelmi logisztika lengyelországi piacán, és 700.000 négyzetméterre becsüljük ezen vállalkozások bérleti igényét 2020-ra ” – mondta Zbigniew Smyczyński a Prologis Poland bérbeadásért felelős menedzsere. „Nagy örömünkre szolgál, hogy az Allegro a Prologis Park Błonie-t választotta elosztó létesítményének helyszínéül. A külvárosi logisztikai parkok egyre vonzóbbak, mert a cégek könnyebben találnak munkaerőt, megfizethetőek a bérek és viszonylag alacsonyak a bérleti díjak. A Prologis Park Błonie tökéletesen megfelel ezeknek az elvárásoknak.”

„Az e-kereskedelmi piac exponenciális növekedésének lehetünk tanúi, amiből következik, hogy a szektor kulcsszereplői gyorsítani szeretnék a projektek átadásának ütemét. Az Allegro szerződésének tető alá hozásához a szűkös határidők miatt feszített tempóban kellett dogoznunk” – mondta Martyna Kajka, a BNP Paribas Real Estate Poland Ipari- és Logisztikai Részlegének tanácsadója.

A hét épületből álló Prologis Park Błonie egy modern logisztikai központ 152.000 négyzetméternyi ipari területtel, Varsó központjától mindössze 20 kilométerre, nyugatra. A Nyugat- és Kelet-Európát összekötő E30/DK92 valamint a Varsót és Berlint összekötő A2 autópálya mentén található park kifejezetten vonzó azoknak a cégeknek, amelyek európai és regionális szinten is nyújtanak logisztikai szolgáltatásokat.

A közép-kelet-európai régióban a Prologis négy országban aktív, teljes portfoliója eléri a 4.3 millió négyzetmétert, amivel a régió vezető ipari ingatlan szolgáltatójának számít (2016. március 31-i adatok alapján).

 

 

Prologis