Optimalizált szállítások avagy hogyan kínáljunk minőségi, nemzetközi logisztikát ügyfeleink számára
A GEFCO 150 országban jelen lévő vállalat, és a globalizáció növekedése arra kötelezi a gyártókat, hogy kiszélesítsék eddigi határaikat ellátási láncukon keresztül. Mindez a költségek csökkentésével, nemzetközi partnerhálózat kiépítésével és növekvő piaci fejlődéssel, fejlesztéssel érhető el. Ezen körülmények között a GEFCO:
•    Személyre szabott, megbízható globális logisztikai megoldásokat kínál ügyfeleinek
•    Rugalmas és képes megoldani bármi olyan problémát melyek felmerülhetnek az ellátó láncban.

Hogy teljes mértékben kihasználjuk ezen képességeinket, a GEFCO tengeri-és légi szállítással foglalkozó hálózata partnereket és 80 gyűjtőraktárakat fejlesztett ki világszerte, melyek egy informatikai rendszeren keresztül kapcsolódnak egymáshoz. Mindez hozzájárul ahhoz, hogy a GEFCO komoly szakértelemmel rendelkezik a légi-és tengeri szállítmányozásban, mely kapcsolatainak- számos hajóstársaság-, és 3PL (harmadik szektorbeli logisztikai szolgáltató) szakértelmének köszönhető.

A GEFCO bővülő légi-és tengeri szállítmányozási ajánlata
2015 októberében a GEFCO felvásárolta az IJS Globalt. Mindez teljes mértékben összhangban áll a GEFCO szállítási műveleteinek fejlesztésével. A GEFCO és az IJS Global kiegészítése lehetővé teszi az egyedülálló ajánlatokat. A két vállalat szakértelmének kombinálása kibővített széles körű, elérhető logisztikai megoldásokat kínál a nemzetközi ügyfelek számára.

A GEFCO stratégiája az elkövetkező néhány évben szállítási műveleteinek fejlesztése a potenciális piacokon, úgy mint Kína, Közép-Kelet Ázsia, Egyesült Államok. Mindez magas színvonalú szakképzettséget igényel a légi-tengeri szállításokban, melyek az IJS Global alapszolgáltatásai közé tartoznak.
Mindebből kifolyólag Sjoerd Van Loon, az IJS Global vezérigazgatóját nevezték ki a GEFCO légi-és tengeri szállítmányozási osztály ügyvezető igazgatójává.

 

VILLÁMINTERJÚ
> Sjoerd Van Loon, a GEFCO  a légi-és tengeri szállítmányozási osztály ügyvezető igazgatója.
Mit gondol az IJS Global fontos szerepet játszik majd a GEFCO szervezetében és érdekterületein?


Az októberi felvásárlást követően az IJS Global a GEFCO csoport stratégiájának részévé válik, a világ egyik legnagyobb szállítmányozási üzletágában, az ipar élvonalába kerülve. A GEFCO légi-és tengeri szállítmányozása az IJS Globallal kiegészülve a kulcsfontosságú piaci területekre koncenrál, szélesebb körű szolgáltatásokat és kiváló üzleti lehetőségeket kínál. Az IJS Globalnak többéves tapasztalata van a gyógyszeriparban, -mai nevén élettudományi iparban-, a légi iparban, a könnyűiparban, az  olaj-és bányászati iparban- mai nevén energia iparban-, illetve az expressz szolgáltatásokban, melyek a nagyobb, integrált vállalatokhoz igazodnak.

Mi teszi vonzóvá a légi-és tengeri szállítmányozást a már meglévő és a leendő ügyfelek számára?


Meglévő ügyfeleink számára a vállalat, az összes kulcsfontosságú szektorban kínál megoldásokat illetve szélesebb földrajzi lefedettséget, a termékek és szolgáltatások terén világszerte. Mindez elősegíti és erősíti, valamint fejleszti ügyfélkapcsolatainkat. Ezen kívül segítünk a további üzleti lehetőségek feltárásában a már meglévő ügyfeleinknél.. A már meglévő és új ügyfeleink fejlesztésével, megerősítjük a pozíciónkat a csoport globális és fő nemzetközi ügyfél programjában. Mindemellett szélesebb körű szolgáltatásokat kínálunk kis –és középvállalkozások számára, az összes GEFCO-s országban, a hálózati piac értékesítését hangsúlyozva.

Melyek a vállalat rövid távú (2016) és hosszú távú (2020) elképzelései és stratégiája?


2016-os stratégiánk, az új üzleti modell hatékony bevezetése. Az üzleti terv átszervezése, mely magába foglalja a beszerzési politikánk hatékony alkalmazását, illetve szolgáltatásaink értékesítését és promotálását. Ezen kívül bevezetünk egy integrált informatikai rendszert az légi-és tengeri hálózatunkon keresztül. Ezen rendszer és szállítói felület kialakítása hatékonyan hozzájárul a termelékenységi és költséghatékony folyamatokhoz.

Ami a hosszabb távú 2020-as stratégiát illeti, a fókuszban a légi-és tengeri szállítmányozási tevékenységünk szerves és fokozatos fejlesztése áll. A cél az 1 milliárd eurós árbevétel elérése. A többi GEFCO-s osztály segítségével növelni tudjuk globális üzletünket és ügyfélkapcsolatunkat, miközben optimalizáljuk a pénzügyi hozamokat, kifinomult és kiegyenlített üzleti folyamatokon keresztül.


 

GEFCO Group