Stratégiájának fontos elemeként hozta létre új pécsi logisztikai központját a Raben Trans European Hungary Kft. A gyűjtőszállítmányozási piacon jelentős pozíciókkal bíró európai cégcsoport hazai leányvállalata 2021 végén helyezte üzembe a csaknem 11 ezer négyzetméteres csarnokot. Az országos lefedettség szempontjából kulcsfontosságú depóban a hagyományos raktárlogisztikai szolgáltatások mellett meghatározó az úgynevezett átrakóraktári (cross-dock) tevékenység is. A létesítmény sajátosságai közé tartozik, hogy adó- és vámraktári engedélyei révén jövedéki termékek tárolására is alkalmas.

A Pécs Déli Ipari Parkban található raktárban a napokban látogatást tett Pécs Megyei Jogú Város önkormányzati képviselőtestületének küldöttsége. Az eseményen a szakmai ismertető és a Raben eddigi helyi eredményei mellett szó esett a cég további fejlesztési terveiről is.

Kunvári László, a Raben Trans European Hungary Kft. pécsi régióvezetője elmondta: „A dél-dunántúli térség gazdasági potenciálját jól példázza, hogy az alig egy éve megnyitott raktárunk már ma is magas kihasználtsággal működik. Az utóbbi hónapok eredményes tárgyalásai nyomán pedig rövidesen a jelenlegi kapacitásunk határához érünk. Ez a kiváló elhelyezkedés és a korszerű infrastruktúra mellett az ügyfélspecifikus fejlesztéseinknek is betudható. Az ipari park adottságai és a bérleti megállapodásunk lehetővé teszik a további bővítést, és az ezirányú stratégiai terveinkben az élénk piaci érdeklődés is megerősít bennünket.”

Kunszt Márta önkormányzati képviselő a bejárást követően elmondta: Pécs város vezetése elkötelezett a gazdaságfejlesztés, a fenntarthatóság, a versenyképesség és az innováció erősítése mellett, különös tekintettel a pécsi gazdaság motorját adó helyi cégek és a betelepülő vállalkozások támogatására. „Az, hogy a Raben a pécsi ipari parkban létesített logisztikai központot, egy igazi sikertörténet. Bízom benne, hogy újabb modern, a város gazdaságába jól illeszkedő, sok embernek munkát adó vállalat talál itt otthonra” – tette hozzá.

 

Raben Group