A VGP Park Kecskemét a várostól délre fekvő ipari területen, közvetlenül a várost elkerülő út mellett található, mintegy 5 km-re a Délkelet-Európát Budapesttel összekötő M5/E75 autópályától. A telephelynek jó infrastruktúrája és tömegközlekedése van. Kecskemétnek és vonzáskörzetének több mint 200 000 lakosa van.

A kecskeméti VGP Park egy összesen közel 86 000 négyzetméteres telken épül, amelyen 40 000 négyzetméter bérelhető terület lesz. Az első épület már épül és teljes bérbeadható területe megközelíti a 17 000 négyzetmétert. A Flisom mellett a Bohnenkamp cég is beköltözik az első épületbe 2020 decemberében. A második épület építése a következő évben kezdődik majd. Ugyanezen az ipari területen a VGP tulajdonában van egy második telek is, amelynek teljes bérbeadható területe közel 39 000 négyzetméter. Ennek a fejlesztése az első park befejezése után kezdődik majd.

A Flisom technológiai vállalat úttörő jelentőségű, napenergiát hasznosító fóliatechnológiát fejleszt, amely az épülettetőktől és -homlokzatoktól kezdve a fuvareszközök felületéig és a fogyasztói elektronikus készülékekig számos területen használható. A Flisom a kecskeméti VGP Parkban létesíti első ipari léptékű, 50 MW-os kapacitású gyártóüzemét, ahonnan növekvő globális vevőkörét szolgálja majd ki.

A gyártó csarnok és a hozzá kapcsolódó irodák mintegy 10 000 négyzetméter területen helyezkednek el és kiváló példája a VGP egyedi megoldásainak. A speciális funkciójú termelő üzemhez a VGP különleges vasbeton szerkezetű épületet létesített, amelyben a termeléshez szükséges „tisztaszoba” és az épület egyéb funkciói kaptak helyet.

Balogh László, a VGP Hungary kereskedelmi igazgatója elmonda, hogy “Örömmel üdvözöljük a Flisomot mint innovatív technológiai vállalatot a parkunkban. Örülünk annak is, hogy a kulcsrakész projektek megvalósítása terén meglévő rugalmasságunknak meghatározó szerepe lehet ügyfeleink döntésében. Nagy örömmel és várakozással tekintünk új partnerségünkre.”

A VGP által fejlesztett kereskedelmi ingatlanok fenntarthatók és energiahatékonyak. A vállalat 2019-ben is számos kezdeményezést indított és valósított meg. Ezek egyike a VGP N.V. kizárólagos tulajdonában álló és különálló új üzleti egység, a VGP Renewable Energy bevezetése, amely a VGP parkok rendelkezésre álló tetőfelületeit hasznosítja fotovoltaikus rendszerek és korszerű energetikai technológiák számára. A vállalat célként tűzte ki magának, hogy a 2020-tól építendő minden új épületre megszerzi a BREEAM (Building Research Establishment Environmental Assessment Method) „Nagyon jó” értékelésű tanúsítványt. Szintén 2019-ben jött létre a VGP Foundation alapítvány.


VGP