A Budapest logisztikai piacának déli régiójában található, 7 500 m2-es raktárépület a következő két új ütemmel teljesen kiépítetté teszi a Szigetszentmiklós - Lakihegy városrészében elhelyezkedő fejlesztési területet, mely elsősorban nemzetközi logisztikai bérlők és könnyűipari vállalatok preferált lokációja.

A tranzakció hónapokkal ezelőtt került aláírásra, azonban a lezárása a közelmúltban megszerzett használatbavételi engedéllyel véglegesült. A következő két ütem további 20 000 m2-rel fogja növelni az alpiac bérbeadható raktárcsarnok méretét.

„A Faedra Park sikeres értékesítése újabb bizonyíték, hogy a logisztikai ingatlanok tekinthetők jelenleg a leginkább defenzív eszközkategóriának globálisan, így Magyarországon is. Nagyon örülünk, hogy a Faedra Group a Colliers-t bízta meg ezen prémium fejlesztésének az értékesítésére. Továbbra is arra számítunk, hogy a hasonló tulajdonságokkal rendelkező, kiváló minőségű raktártermékek iránti erős befektetői túlkereslet megmarad” – tette hozzá Vécsey Bence, a Colliers Magyarország befektetési üzletágának igazgatója.

„Az eredeti üzleti tervünknek megfelelően tudtuk a fejlesztésünket lezárni, melyben segítségünkre voltak a logisztikai eszközosztály továbbra is erős fundamentumai, a cégcsoportban összegyűlt fejlesztési tapasztalataink, a finanszírozó partnereink bizalma, illetve a Colliers professzionizmusa. Tekintettel a felsoroltakra, raktárfejlesztéseinket tovább folytatjuk jelen projekt következő ütemeiben, valamint a Faedra22, Budapest XXII. kerületében megvalósuló projektünk révén más lokációban is” – nyilatkozta Boronkay Bence, a Faedra Group ügyvezető-tulajdonosa.

A 2022-es évben ez az ügylet már a negyedik logisztikai tranzakciónak bizonyul. Ezen ügyletek összterülete eléri a 75 000 m2-t, melyből a Colliers által lezárt tranzakciók 80%-ot tesznek ki. A logisztikai eszközosztály az idei évben 40%-os részedést mutat a kereskedelmi ingatlanpiac befektetési méretéből, mely jelentősen meghaladja a hosszútávú múltbeli 10%-os értéket. Várhatóan a tranzakciók száma ebben az eszközosztályban csökkeni fog az év vége felé, mivel a befektetési piac logisztikai ága kínálat tekintetében, befektetők számára erősen szűkös.

 

Faedra Group    Colliers