A közel 1500 km-es utat a koalák közúton tették meg körülbelül 19 óra alatt, mely során két tapasztalt sofőr váltotta egymást. Az utazás alatt a gyorsaság és a kényelem volt a legfontosabb szempont – a koalákat elkísérték gondozóik, akik rendszeresen friss élelmet és folyadékot adtak az állatoknak.

„Ausztrálián kívül csak nagyon kevés állatkertben van koala, Magyarországon, sőt, az egész kelet-európai térségben pedig most először láthatja őket a közönség. Ez nagy büszkeség a számunkra, de egyben komoly szakmai kihívás is, hiszen ezeknek a különleges állatoknak mindenből a legjobbat kell adnunk. Ebben nagy segítséget jelent, hogy a friss eukaliptusz folyamatos biztosítására a DHL Express-szel közösen a lehető legjobb megoldást sikerült megtalálnunk” – fogalmazott prof. dr. Persányi Miklós, a Fővárosi Állat- és Növénykert főigazgatója.

Az állatok eukaliptusz adagját, hetente kétszer a DHL Express szállítja az Állatkertbe Newton Abott-ból, a Dél-Angliában található ültetvényről. Mivel a koalák csak a friss lombokat fogyasztják el, fontos, hogy a több mint 2000 kilométernyi távolságból érkező eukaliptusz a lehető legrövidebb idő alatt megérkezzen Budapestre. A hetente közel 70kg súlynak megfelelő eukaliptuszlombot kevesebb, mint 24 óra leforgása alatt szállítja közúton és Airbus A-300-as repülőjáratán a DHL Express.

 

DHL