A teljes ügyleti volumen több mint 50%-át – 151.000 m²-t – a CTP az elsődleges piacán, a Cseh Köztársaságban kötötték meg. Ez a sikeres ügylet egy meglévő épület 30 000 m²-ének „testreszabása” volt a német Lidl áruházlánc számára a CTPark Plzen-ben. A PPG 6 000 m²-es területet bérel a CTPark Modrice-ban, valamint az Autoneum cég a bérleti szerződésének meghosszabítását írta alá 8 000 m²-re a CTPark Bor-ban. Egy bizalmasan kezelt ügyfél pedig 22 000 m² bérbevételére szerződött a CTPark As-ban.


„Cégünk egyik legfontosabb  piacán továbbra is erős a felvevőképesség, és azt tapasztaljuk, hogy nőnek az autóipari, az elektronikai és az e-kereskedelmi szektorokban működő vállalatok igényei. A kihasználtság több mint 90%-os, és azon dolgozunk, hogy továbbra is képesek legyünk kielégíteni a növekvő igényeket” – nyilatkozta Jaroslav Kaizr, a CTP üzletfejlesztési igazgatója.


Romániában is lendületet vettek a bérbeadások az első negyedév során, ezen a piacon összesen több mint 60 000 m²-re kötöttek új üzletet. Itt az OTZ-vel kötött 15 000 m²-re kiterjedő bérbeadási ügylet volt ezen időszak egyik legsikeresebb bérbeadási megállapodása, a Laboratoarele Fares Bio Vital pedig újabb 3 000 m²-rel növelte eddigi bérelt területét a CTPark Deva-ban.


„Egész Romániában erős keresletet érzékelünk, amelynek a motorja a 3PL és a termelő szektor” – teszi hozzá Marian Orzu, a romániai üzletfejlesztési- és bérbeadási üzletág vezetője.


Szlovákiában 19 000 m²-re kötöttek új bérleti megállapodást ezen időszak alatt, amelyből 10 000 m²-t a Lear Corporation bérel a CTPark Voderady-ban, és közel 3 000 m²-t pedig a Faurecia cég a CTPark Zilina-ban.


„Az elmúlt év negyedik negyedévében a CTPark Nitra és a CTPark Trnava megszerzésével a CTP ideális helyzetbe került, ezzel méginkább képes kiszolgálni a növekvő termelési és az autóipari szektor igényeit Szlovákiában, amelynek az új Jaguar-Land Rover létesítménye adott további lendületet” – mondta Tomas Budar regionális igazgató.


Pozitív eredmény volt a CTP számára, hogy az új piacnak számító Magyarországon már a működés első néhány hónapjában 30 000 m²-re kötöttek új bérleti szerződéseket, a bérbeadott terület többségét, mintegy 27 000 m²-t egy bizalmasan kezelt ügyféllel kötötték a tatabányai CTPark-ban.


 „Azt tapasztaljuk, hogy Magyarországon az új bérelhető területek iránti igény fokozatosan nő, amely a magyar gazdaság élénkülését jelzi. Nő a vállalatok bizalma és keresik a bővülési lehetőségeket, mi pedig igyekszünk ezt kihasználni” – nyilatkozta Hegedűs Csaba, a CTP magyarországi vagyonkezelésért felelős vezetője.


A CTP „A” kategóriájú ipari ingatlanjainak portfóliójába jelenleg közel 3.5 millió m² bérbeadható terület tartozik (2015. december 31-i adat), és a CTP legújabb tervében 2018. végére ez az érték várhatóan 5 millió m²-re növekszik.

 

 

CTP