A közép-kelet-európai térség eddigi legnagyobb ingatlanügyletében, a 7 éves futamidejű, 1,6 milliárd eurós hitel refinanszírozást biztosít a meglévő ingatlanok számára, és további 269 millió euró finanszírozási forrást nyújt a következő 18 hónapban befejezendő projektekre.

„Örömünkre szolgál, hogy megerősítettük folyamatos együttműködésünket, éselmélyült kapcsolatainkat főbb banki partnereinkkel, ebben a mérföldkőnek számító szindikált hitelügylet megkötésében. Ez a tranzakció biztosítja majd Csehországban középtávú finanszírozásunkat és jelentős mértékben hozzájárul majd ahhoz, hogy elérjük a következő 10 millió négyzetméteres növekedési célkitűzésünket.” – nyilatkozta Remon Vos, a CTP csoport CEO-ja.

A tranzakció 40 meglévő hitelszerződést egyetlen szindikált hitelügyletben konszolidál. „Az új hitelszerkezet jelentősen leegyszerűsíti korábbi finanszírozási rendszereinket, így a jövő kihívásaira felkészül a CTP. A következő 18 hónap fejlesztési finanszírozása mellett, a hitelkezelés és feldolgozás folyamatai racionalizálhatók, illetve az ipari portfóliónk biztonságos finanszírozása biztosított középtávon.„ - kommentálta Zdeněk Raus, a CTP csehországi CFO-ja.

„Az 1,9 milliárd eurós tranzakciós volumennek köszönhetően az ügylet nem csak Csehország, de Közép-Kelet-Európa regionális szintjén is a valaha legnagyobb lefolytatott ingatlanügyletének számít. Minden érdekelt fél, különösen a bérlőink részesülnek a tranzakcióból származó stabil és biztonságos finanszírozás nyújtotta előnyökből, ezzel lehetővé téve számukra, hogy a fő üzleti tevékenységükre összpontosítsanak, illetve, hogy a CTP továbbra is piacvezető szolgáltatásokat nyújtson. A tranzakció által is igazolt, erős, hosszútávú kapcsolataink a banki partnereinkkel bizonyítják, hogy alapul szolgálnak a jövőbeni együttműködésnek a közép-kelet-európai portfólióra tekintettel, amely jelenleg több, mint 5 millió négyzetmétert foglal magában.” -  nyilatkozta Richard Wilkinson, a CTP csoport CFO-ja.

„Ez a tranzakció új mércét állít Közép-Kelet-Európában az ingatlanfinanszírozás területén, méretéből és összetettségéből eredően. Hangsúlyozza a Central Erste Group vezető pozícióját a közép-európai régióban és a Česká spořitelna helyzetét Csehországban. A megállapodás által folytatjuk kiváló és hosszútávú együttműködésünket a CTP-vel” - nyilatkozta Patrick Zehetmayr, az Erste Csoport Ingatlanfinanszírozási részlegének vezetője, illetve Pavel Kráčmar, a Česká spořitelna igazgatóságának tagja.

„Örömünkre szolgál, hogy támogathattuk a CTP-t ebben a történelmi ügyletben, amely ismét szemlélteti, hogy képesek vagyunk ügyfeleinknek úttörő pénzügyi struktúrákkal segíteni” közös nyilatkozatában jelentette ki Matteo Pietropoli-t, az UniCredit Bank közép-kelet-európai finanszírozási vezetője, és Slavomir Beňát, az UniCredit Bank Vállalati és befektetési banki szolgáltatások ágának cseh és szlovákiai igazgatója.

„Ez az ügylet ismét bizonyítja, hogy a Société Générale elkötelezte magát a Közép-Európában, illetve a Komerční banka Csehországban, továbbá hangsúlyozza csoportunk azon képességét, hogy támogatni tudjuk ügyfeleinket igényeiknek megfelelő innovatív és kreatív megoldásokkal. Az üzlet nagysága és összetettsége egyedülálló kihívásokat jelentett, melyeket mi büszkén teljesítettünk. Ez az üzlet új mércét teremtett a közép-kelet-európai régióban finanszírozás tekintetében, és nagyon örülünk, hogy támogathattuk a CTP-t ”- nyilatkozta Jean-Pierre Cherbit, a Société Générale Vállalati és befektetési banki szolgáltatások ágának vezetője és David Formánek a Komerční banka igazgatóságának tagja.

A tranzakció jogi oldalát a CTP képviseletében Květa Vojtová, vállalatfelvásárlás- és tranzakciós ügyvéd vezette a helyi CTP banki és vállalati csapat támogatásával.

 

CTP