A megállapodás áttörő sikernek számít a logisztikai ingatlanok piacán, amely demonstrálja a CTP elkötelezettségét a fenntarthatóság és a környezetkímélő szemlélet iránt. A CTP ezzel igen magasra teszi a lécet az ipari ingatlanfejlesztők piacán, hiszen az egész portfóliót átfogó megállapodás alapján közel 300 épületet érint a minősítés 6 országban. A projekt a BRE vezető, innovatív szemléletmódját is demonstrálja, amely lehetővé teszi a minősítési eljárás kiterjesztését új és feltörekvő ingatlanállomány részére is.

A megállapodás szerint, a BRE és a CTP Invest együttesen fog meghirdetni pályázatot egy tender keretén belül a BREEAM minősítők piacán. Ez a megközelítés lehetővé teszi, hogy a minősítésre váró épületek gyorsabban, és hatékonyabban átessenek a minősítési folyamaton. A pályázati kiírás minden BREEAM értékelő számára nyitva áll, biztosítva ezzel a transzparens piaci környezetet.

A független, harmadik fél által biztosított minősítési eljárás bizonyítja a CTP Invest elkötelezettségét a környezet védelme iránt, amellyel egyúttal az ingatlanpiacnak is üzen, hogy nem lehet tovább időt pazarolni a meglévő ingatlanok teljesítményének fejlesztése kapcsán.

A szóban forgó „BREEAM In-use” minősítés tudományos alapokon fekvő fenntarthatósági tanúsítványt nyújt, amely lehetővé teszi a CTP számára, hogy felmérje, kezelje, nyomon kövesse és fejlessze az eszközportfólió működését. A „BREEAM In-use” digitális platform gyorsan lehetővé teszi az épületek teljesítményének összehasonlítását a területek között, hogy az ingatlankezelők tanuljanak egymástól a fejlesztésekhez.

Stefan De Goeij, a CTP Invest csoport Üzemeltetési Vezetője, aki a kezdeményezést vezeti a CTP Investnél, a következőt nyilatkozta: „Mivel hosszútávon tulajdonosai, és kezelői vagyunk az általunk épített ingatlanoknak, így a „BREEAM In-use” -t fogjuk használni, hogy folyamatosan figyelemmel kísérjük az épületeink teljesítményét - nem csak az építési fázisban, de a működési fázisban is. A minősítési eljárás hosszútávú befektetést igényel részünkről, hiszen 3 évente meg kell újítanunk a tanúsítványokat.”

James Fischer, a BRE Eszközkezelőjének Vezetője, aki lelkes támogatója az új pályázati rendszernek, következőképpen kommentálta az eseményeket: „Házon belül már korábbról folytak egyeztetések egy átfogó portfólió BREEAM minősítési eljárásról, és nagyon büszkék vagyunk, hogy a CTP Invest partnerünk ebben az átfogó implementációban. A célunk az, hogy az innovatív szemléletmódot tovább vigyük a BREEAM minősítési folyamatokban. Tömeges fellépésre van szükség a kereskedelmi ingatlanpiacon, amely nemcsak a kiemelt teljesítményű eszközökre koncentrál, hanem a mainstream épületekre is. A CTP elkötelezettsége egy jobb világ felépítéséről tanúskodik, örömünkre szolgál, hogy velük együtt tudjuk tovább vinni ezt a projektet.”


CTP