A vásárlások a CTP ambiciózus magyarországi bővülési tervének részei, amelynek során 2018 végéig a csoport tulajdonában lévő eszközök értékét a vállalat 250 millió euróról 320 millió euróra növeli.
A CTP bemutatta a 2018-as bővítési tervét a média képviselői és a kiemelt ügynökök számára tartott rendezvényén. A meglévő portfólió bemutatása során Remon Vos a CTP alapítója, vezérigazgatója és a magyarországi üzletfejlesztési csapata ismertette a vállalat jövőbeli terveit, amelyek hátteréül a jelenlegi piaci tendenciák és a CTP korábbi növekedési üteme szolgál.

Az egyik megvásárolt terület Biatorbágyon található, ahol a CTP már 165 000 m2 bérbeadható területtel rendelkezik. A Dunaharaszti közelében lévő másik beruházás a CTP első befektetése ezen az ipari ingatlanok révén jól ismert környéken. Ez a CTP második beruházása Budapest délkeleti vonzáskörzetében, ahol az Üllőn található 100 000 m2-es ipari területtel együtt a CTP 150 000 m2-es kapacitással rendelkezik. A hazai 4%-os ipari üresedési ráta miatt a CTP tervei kedvező körülményeket teremtenek az e-kereskedelmi és a logisztikai szereplők számára, akik kiterjesztenék tevékenységüket Budapest közelében.

"Ebben az évben tovább folytatjuk a növekedést, amelynek első lépése a nagy potenciállal rendelkező helyszínek megvásárlása, amelyet egy jelentős, nagyjából 60 millió eurós beruházás követ. A siker eléréséhez elsősorban saját tehetséges és tapasztalt szakembereinkből álló 18 fős csapatunkra támaszkodunk, akiket helyi beszállítók és építőipari vállalkozások támogatnak majd. Ezek a projektek közvetlenül és közvetve is hozzájárulnak újabb munkahelyek teremtéséhez, ezek száma várhatóan meghaladhatja majd a 2000-et"- mondta Nemes Rudolf, a CTP magyarországi vezetője.

Az építkezések mindkét területen megkezdődnek 2018 második negyedévében, és a tervek szerint 2019 első negyedévében fejeződnek be. Ezekkel az új beruházásokkal a CTP által tulajdonolt eszközök értéke megközelíti a 320 millió eurót. A CTPark hálózat hosszú távú befektetőjeként és tulajdonosaként az A-kategóriás logisztikai terület felelőse továbbra is a CTP marad, beleértve az ingatlanmenedzsment tevékenységet is. A beruházás során minden új épület a CTP igényei szerint épül: ESFR sprinklerek, intelligens hűtő, szellőztető és légkondicionáló rendszerek (HVAC), modern zárt láncú televíziós rendszerek (CCTV), 12x24 méter tágas és 12 méter belmagasságú, LED világítással ellátott épületek, melyek költséghatékonyságuk révén jelentős versenyelőnyöket biztosítanak a bérlők számára. Ezen kívül a CTP olyan integrált megoldásokat is kínál majd, amelyek az elmúlt 20 év tapasztalatai alapján már sikeresnek bizonyultak a közép-kelet-európai piacon.

 

CTP