A Blackstone 275 millió euróért vásárolt 18 ipari ingatlant nyolc országban: Ausztriában, az Egyesült Királyságban, Franciaországban, Hollandiában, Magyarországon, Németországban, Norvégiában és Spanyolországban. A portfólió 19. eleme, egy 70 ezer négyzetméteres raktáráruház az angliai Doncasterben 74 millió euróért került a Tritax birtokába. A teljes portfolió közel 505 ezer négyzetméternyi kiadható területtel rendelkezik, amelyért 35 bérlő évi 24 millió eurót fizet.

„A Curve portfolió a földrajzilag legkiterjedtebb ipari ingatlanportfolió, amit valaha is eladtak Európában. Az iránta való érdeklődés is bizonyította, hogy milyen jelentős a befektetők kereslete a minőségi ipari és logisztikai ingatlanok iránt Európában. Az eladást úgy időzítettük, hogy egybeessen a gazdasági kilátásokba vetett bizalom növekedésével és azzal a befektetői érdeklődéssel, ami – a korábban perifériának tekintett – országok ipari ingatlanpiacát érinti, többek közt Ausztriáét, Magyarországét, Norvégiáét és Spanyolországét.” – nyilatkozta James Markby, a CBRE európai ipari ingatlan-befektetésért felelős vezetője.

„A magyar ingatlanok viszonylag kis részét tették ki a portfoliónak, mindazonáltal az üzlet nagyon fontos üzenetet hordoz: az elmúlt időszakban a cseh és a lengyel ipari ingatlanpiacon számos befektetési ügyletet láttunk, míg a magyar piac eddig érintetlen maradt. A Tulipán Park eladása viszont azt bizonyítja, hogy a magyar ingatlanok is lehetnek jövedelmezők, ha jó minőségűek és jól árazottak.” – tette hozzá Tim O’Sullivan, a CBRE budapesti befektetési vezetője.

A teljes ügylet – a marketing tevékenység elindulásától a szerződések aláírásáig – kevesebb, mint 12 hét alatt zárult le. A SEB Skandinávia vezető vállalati és befektetési bankja, jelentős nagyvállalati és pénzügyi intézményi ügyfélkörrel.

 

CBRE