A szerződés szerint a CBRE kezeli az IDI Gazeley logisztikai ingatlanjait az Egyesült Királyságban, Franciaországban, Magyarországon, Németországban, Olaszországban és Spanyolországban. Az ingatlanokat Európa vezető cégei bérlik, köztük a Geodis, a L’Oréal, az ASDA Walmart, a Lidl, a Volkswagen, a Mercedes-AMG, a H&M, a DHL, a Norbert Dentressangle és a Kuehne & Nagel. A CBRE helyi munkatársai ügyfélközpontú szolgáltatást nyújtanak IDI Gazeley-nek és támogatják valamennyi ingatlan értékének maximalizálásában.
 
Jelenleg a CBRE 35 millió négyzetméternyi ipari, logisztikai, kiskereskedelmi és irodaingatlant kezel az EMEA-térség (Európa, Afrika és Közel-Kelet) 25 országában. A régióban emellett a CBRE kezelésében áll több mint 250 bevásárlóközpont, mintegy 6 millió négyzetméteren.
 
„Ritka, hogy egy ilyen vonzó ingatlanokból álló portfólió egy csomagban jelenik meg az európai piacon. Komoly lépés számunkra, hogy az IDI Gazeley ilyen jelentős ingatlanportfolió menedzselésével bízta meg a CBRE-t, és egyben az ügyfelünkkel való erős kapcsolatunk bizonyítéka. Célunk, hogy integrált szolgáltatást nyújtsunk az IDI Gazeley minden ingatlanja esetében a hat ország mindegyikében, hogy a 39 ingatlan teljes potenciállal működhessen.” – nyilatkozta Andy Hay, a CBRE európai eszközkezelési ügyvezető igazgatója.
 
„Nagy örömmel várjuk az új feladatot, amely tovább lendíti a CBRE ingatlanvagyon-kezelési (Asset Services / property management) üzletágát növekedési pályáján Magyarországon. A 12.000 m2 és 19.000 m2 méretű épületek kiváló lehetőséget nyújtanak a felhasználóknak és megfelelő menedzsmenttel további értéknövekedést generálhatnak tulajdonosuknak. Az általunk kezelt bevásárlóközpontok (Campona, Pólus) és irodaházak (többek között Andrássy Palace, Liget Center) után egy újabb szegmensben kezdjük meg tevékenységünket és reményeik szerint rövidesen további megbízásokról tudunk beszámolni. Célunk, hogy globális elsősége mellett Magyarországon is piacvezető legyen a CBRE.” – mondta Kákosy Zsolt, a CBRE ingatlanvagyon-kezelési üzletágának hazai vezetője.
 
„Felelős tulajdonosként az IDI Gazeley elkötelezett aziránt, hogy ügyfeleinek kiváló szolgáltatásokat nyújtson annak érdekében, hogy ők a saját munkájukra koncentrálhassanak. Az CBRE-t egyedülálló ingatlankezelési tapasztalata és a köztünk levő erős üzleti kapcsolat miatt választottuk a partnerünknek.” - tette hozzá Ingo Steves, az IDI Gazeley európai ügyvezető igazgatója.
 

 

CBRE