A legutolsó logisztikai ingatlan a portfólióban a 65.000 négyzetméteres Aerozone volt, melyet a közelmúltban adtak el az M7 CEREF I alapnak. A felek megállapodásának értelmében, nem hozzák nyilvánosságra a tranzakció értékét. A deal során az eladót a CHSH jogi iroda képviselte.


Frank Nickel, a CA Immo elnöke hangsúlyozta, hogy a logisztikai piacról való kivonulás célja az irodai szegmensre való fókuszálás és az ottani piaci részesedés növelése. Emellett további kisebbségi részvénytulajdonosok kivásárlásával erősítik a profitabilitást. A logisztikai szektor mellett a lakóingatlanoktól, kisebb irodaépületektől és olyan kis értékű irodaházaktól válnak meg, amelyek nem a CA Immo számára kiemelten fontos városokban találhatóak.


A CA Immo a tőkét elsősorban berlini, müncheni és frankfurti új, modern irodaházak építésére kívánja fordítani. Miután a CA Immo 2017 januárjában sikeresen befejezte a tárgyalásokat az Union Investment Real Estate AG-vel a prágai Danube House, illetve a budapesti Infopark A irodaházban lévő 49%-os részesedésükről, az Aerozone logisztikai park volt az utolsó a portfolióban, ahol az Unionnal közösen volt tulajdonrészük.

 

CA Immo