A Fiege Csoport összesen 43 ezer négyzetméternyi első osztályú raktár- és irodaterületet kötött le a GLP Sziget első és második ütemében. A Sziget Logisztikai Központ Budapest déli peremén, Szigetszentmiklóson helyezkedik el. A terület közvetlenül csatlakozik az M0 autóúthoz, emellett tömegközlekedéssel is könnyen megközelíthető. Az első, 23 ezer négyzetméteres fázis átadása 2021 harmadik negyedévében várható.

A Sziget Logisztikai Központtal a GLP a magyarországi piacra is bevezeti új tervezési koncepcióját. A GLP Design Standard egy összetett műszaki specifikáció, amely a hatékony térkihasználás mellett a logisztikai tevékenység gördülékenységét szolgáló továbbfejlesztett elrendezést is magában foglalja. Fontos eleme továbbá az alacsonyabb közüzemi fogyasztásból adódó költségmegtakarítás, valamint olyan, úgynevezett ESG (környezeti, társadalmi és vállalatirányítási) jellemzők is nagy hangsúlyt kapnak, mint a fenntarthatóság, a szén-dioxid-kibocsátás csökkentése, a jólét és a biológiai sokféleség.

A kivitelezést a Goldbeck Hungária Kft. végzi. Az épületek belmagassága a szokványosnál nagyobb, 12 méter, így az ügyfelek eggyel több tárolási szintet használhatnak, amivel akár 20 százalékkal is növelhető a bérleményre vetített költséghatékonyság. A megengedett legnagyobb padlóterhelés négyzetméterenként 7 tonna, ezáltal nehéz járművek és berendezések használata is lehetővé válik.

Kerekes István, a GLP Hungary országigazgatója elmondta: „A Sziget Logisztikai Központtal új mércét állítunk fel a magyarországi raktárpiac számára, ami a technikai paramétereket illeti. Örömünkre szolgál, hogy a Fiege Csoport, amely újonnan csatlakozott bérlőink táborához, elsőként élvezheti kategóriateremtő műszaki megoldásaink előnyeit. Régiós növekedési stratégiánk részeként amellett köteleztük el magunkat, hogy meglévő és jövőbeli ügyfeleink növekedését további magas színvonalú, kiváló elhelyezkedésű logisztikai létesítmények építésével támogassuk szerte az országban.”

Hepp Gergely, a Fiege közép-kelet-európai ügyvezető igazgatója elmondta: „Az internetes kereskedelem növekedése nyomán olyan rugalmas logisztikai ingatlan után kellett néznünk, ahol tovább bővíthetjük a tevékenységünket. Stratégiai helyszínekre összpontosítunk, amelyekből könnyen elérhetők a közlekedési csomópontok, és lehetővé teszik ügyfeleink vásárlóinak gyors kiszolgálását. A GLP Sziget mindkét elvárásunknak teljes mértékben megfelel.”

 

GLP