A többfunkciós létesítmény révén az e-kereskedelmi vállalat tovább javítja disztribúciós tevékenységét és a rendelésteljesítést. Az új, tíz évre szóló szerződéssel új szintre lép a GLP és az Alza együttműködése Közép-Kelet-Európában: a cseh gyökerű cég szintén a GLP-t választotta a szlovákiai GLP Park Bratislava, valamint a csehországi GLP Park Prague Chrastany esetében.

A kész épület több mint 20 ezer négyzetméter A kategóriás raktár-, valamint 2 ezer négyzetméter fölötti irodaterületet, továbbá bemutatótermet és Alza Drive átvételi pontot foglal majd magában. Az utóbbiakhoz tartozó külön bejárat könnyű és biztonságos bejutást tesz lehetővé a vásárlók számára, a személyzet és a látogatók számára fenntartott külön parkolók pedig tovább javítják a megközelíthetőséget.

A létesítményben több különböző kivitelben összesen 82 dokkolókaput alakítanak ki, amelyek a furgonoktól a kamionokig számos járműtípus fogadását lehetővé teszik, ezzel még gyorsabbá és rugalmasabbá téve a kézbesítési folyamat utolsó szakaszát.

Takács Csaba, az Alza.hu operációs vezetője elmondta: „Magyarország fontos és dinamikusan növekvő piac az Alza számára. A szolgáltatásaink, elsősorban a kézbesítés további fejlesztése érdekében elengedhetetlen volt, hogy még közelebb kerüljünk a vásárlóinkhoz, a szó minden értelmében. Azáltal, hogy egy épületben ötvözzük a raktári, a bemutatótermi és az átvételi pont funkciót, több ezer azonnal, helyben átvehető terméket kínálhatunk, egyben számottevő mértékben lerövidítjük az átlagos kézbesítési időt valamennyi magyarországi ügyfelünknek. Miután Csehországban és Szlovákiában egyaránt zökkenőmentes volt az együttműködésünk a GLP-vel, kézenfekvő lépésnek tűnt, hogy a magyar piacon is közösen növekedjünk tovább.”

Kerekes István, a GLP Hungary országigazgatója elmondta: „Örömünkre szolgál, hogy az Alzát is a Sziget Logisztikai Központ bérlői között üdvözölhetjük. Egymás tevékenységének kölcsönös ismerete pozitívan hatott mind a tárgyalásainkra, mind a projekt megvalósítására. Az, hogy a mostani már a harmadik megállapodásunk a közép-kelet-európai térségben, jól mutatja a partnereinkkel való hosszú távú együttműködés iránti elkötelezettségünket. Egyben arra is rávilágít, hogy továbbra is erős a kereslet a kiemelkedő minőségű, fenntartható raktármegoldásokra.”

 

GLP