Ezzel a tranzakcióval a Prologis célirányosan azon ügyfelei igényeit szándékozik kiszolgálni, amelyek számára kulcsfontosságú jelentőségűek a minőségi ingatlanmegoldások a beépülőfélben lévő vagy már kiemelten forgalmas nagyvárosi területeken. Ennek a lépésnek köszönhetően a vállalat európai befolyása és ügyfelei számára nyújtott kínálata is tovább nő.

A megállapodással kapcsolatos információk

Lezárt tranzakció:
●    Több mint 1 millió négyzetméterrel bővül a európai portfólió,
●    a megállapodás 1,585 milliárd euróról szólt
●    85 százalékos városi lefedettség
●    128 létesítményből, 6 új fejlesztésből áll, 7 európai országban, összesen 1,14 millió négyzetméteren.

"Ez az akvizíció is azt mutatja, hogy folyamatosan képesek vagyunk új minőségi városi logisztikai helyszíneket és lehetőségeket biztosítani ügyfeleinknek a nagy népsűrűségű területek közelében lévő ingatlanokon túl is, ezzel is kiszolgálva növekedési igényeiket" - mondta Ben Bannatyne, a Prologis Europe elnöke. "Az e-kereskedelem folyamatos növekedésével a sűrűn lakott településekhez közeli helyszínek egyre fontosabbá válnak ügyfeleink számára."

Kulcsfontosságú beépítési helyszínek

Minden ingatlan és fejlesztés a nagyobb népességközpontokban vagy azok közvetlen közelében található:
●    Olaszország (Róma és Milánó)
●    Hollandia (Amszterdam és Rotterdam)
●    Spanyolország (Madrid és Barcelona)
●    Németország (Nürnberg és Berlin)
●    Franciaország (Párizs)
●    Belgium (Brüsszel)
●    Lengyelország (Lodz)

A létesítmények mintegy 85 százaléka képes 30 percen belül kiszolgálni az egymilliónál nagyobb lakosságú területeket. A 95 százalékos kihasználtság mellett a Prologis ügyfélköre is bővülni fog, mivel több mint 110 új ügyfelet várunk a fedélzeten. A már most is modern és magas színvonalú épületek további előnyöket élveznek majd a Prologis alapvető értéknövelő szolgáltatásaiból, beleértve a Prologis Essentials és a PARKlife szolgáltatásait.

Ügyfélközpontú, városközpontú stratégia

Az e-kereskedelem folyamatos növekedése, a városok felé történő demográfiai elmozdulások és a COVID-19 utáni fogyasztói szokások megváltozása miatt a városi logisztika egyre fontosabb szerepet játszik a vásárlók elhelyezkedési stratégiáiban. Ügyfeleink számára egyre fontosabbá válnak a sűrű lakossági központok kiszolgálására alkalmas városi helyszínek.

"A fogyasztási magatartás az alapjaiban változott meg. Ha valami, akkor az a növekedés, amely a logisztikában volt érezhető a világjárvány alatt, ritka valós képet festett az 5-10 év múlva felmerülő raktározási igényekről" - mondta Joseph Ghazal, a Prologis Europe befektetési igazgatója.

Globális méretünk és hozzáférésünk, valamint az alapos helyi ismereteink lehetővé teszik számunkra, hogy ilyen méretű és hatású ügyleteket is kényelmesen vállaljunk. Európa-szerte működő csapataink közösen dolgoznak azon érdekében, hogy tartós kapcsolatokat alakítsanak ki valamennyi partnerünkkel, és mindig az ügyfeleink igényei előtt járjanak. Kihívásaikat, gyenge pontjaikat és jólétüket nem egyszerűen figyelembe vesszük, hanem beépítjük előrehaladó befektetési stratégiánkba.,

 

Prologis