A vállalat 6000 négyzetméterre már előzetesen bérleti szerződést kötött egy, a légiközlekedési ágazat területén működő logisztikai szolgáltatóval.

„Tudjuk, hogy az ellátási lánc optimalizálása kiemelten fontos ügyfeleink számára, ezért folyamatosan keressük a fejlesztési lehetőségeket Lengyelország kulcsfontosságú gazdasági központjaiban. A varsói, sziléziai, közép-lengyelországi és poznańi piacok szomszédságában lévő wrocławi régió, ahol 1,8 millió négyzetméternyi területünk található, kétségtelenül az egyik legkeresettebb helyszín Lengyelországban” – mondta Magdalena Kostjan, a Prologis lengyelországi bérbeadásért felelős menedzsere. „Büszkék vagyunk arra, hogy épületeink minősége, professzionális üzemeltetési szolgáltatásaink és a működési megtakarításokat célzó megoldásaink változatos ügyfélkört vonzanak, és parkunk kedvelt helyszín a könnyűipari gyártók, valamint a gyógyszeripari, e-kereskedelmi, logisztikai és légiközlekedési ágazatban tevékenykedő vállalatok számára egyaránt.”

Az új épület a 156 000 négyzetméteres Prologis Park Wrocław V része lesz, amely további 102 000 négyzetméter fejlesztési potenciállal rendelkezik. Mint ahogy minden Prologis fejlesztés, az új épület is a legszigorúbb építési sztenderdek és fenntarthatósági elvek szerint kerül kialakításra.

A tervezésnek köszönhetően az ügyfelek rugalmasan alakíthatnak ki irodahelyiséget az épületben, amelynek 36 százaléka már előzetesen bérbeadásra került. A zökkenőmentes működést további megoldások is szolgálják, mint például a megnagyobbított, 24 méter mély rakodóterületek és a piaci sztenderdnél több parkolóhely. Az épület tűzállóságát 4000 MJ-ra növelték, a fenntarthatóságot pedig a LED világítás, a természetes fényben gazdagabb kialakítás, valamint a modern online kezelőfelületek - mint az okos mérőóra és a Singu Facility Management platform - segítik, amelyek lehetővé teszik az energiamegtakarítást és így a költségek csökkentését az épületben.

A tranzakciót a Knight Frank segítette.

A Prologis Park Wrocław V a wrocławi körgyűrű mellett, a Bielany csomópont közelében, az A4-es autópálya és az S8/E67 gyorsforgalmi út kereszteződésénél található, ahonnan Alsó Szilézia központja közvetlenül elérhető. A park kiváló elhelyezkedésénél fogva gyors és hatékony szállítást tesz lehetővé Lengyelországba és a környező országok piacaira.

A Prologis a maga több mint 2,4 millió négyzetméternyi logisztikai és ipari területével Lengyelország vezető ipari ingatlanszolgáltatója (2018. szeptember 30-i adatok alapján).

 

Prologis