A szigetszentmiklósi épületek kialakításánál a Prologis számára fontos szempont volt, hogy az ügyfelek minden nehézség nélkül tudjanak megváltozott munkaképességű alkalmazottakat foglalkoztatni. Ez a kezdeményezés nem csak az egyenlő esélyek és a jobb körülmények megteremtése miatt fontos, de segíthet mérsékelni a munkaerőhiány problémáját is az épületekben működő cégeknél.

„Büszkék vagyunk rá, hogy hazánk meghatározó logisztikai parkjai közül elsőként a Prologis legújabb szigetszentmiklósi egysége szerezte meg az Access4you iránymutató minősítését. Az akadálymentesség biztosításával még több potenciális munkavállaló számára tehetjük elérhetővé ingatlanjainkat. Örömünkre szolgál, hogy nemcsak közös értékrendet és egy értő szakmai partnert találtunk egy társadalmilag kiemelten fontos témában, hanem a megszerzett tapasztalatoknak hála már a gyakorlati tudás és innováció mentén tudunk munkaerő barát, illetve diverz munkakörnyezetet és körülményeket teremteni a fejlesztéseink során” – mondja Szoboszlay Máté, a Prologis Magyarország tőkeallokációs igazgatója.

„Az akadálymentességre és a fogyatékossággal élő emberek befogadására kétféleképpen lehet tekinteni: jótékonyságként és lehetőségként. Nagyszerű látni, hogy az utóbbi, Prologis által is képviselt nézőpont egyre jellemzőbb: a vállalatok felismerik azt, hogy a fogyatékossággal élő vagy megváltozott munkaképességű emberek rendkívüli lehetőséget jelentenek az életükben. Fokozott hatékonyság, a szervezeti kultúra fejlődése, és hosszú távú értékteremtés mind a diverzitás jótékony hatásai” – mondta Berecz Balázs, az Access4you alapítója és ügyvezetője.

Az Access4you minősítés célja, hogy minél több speciális igényű ember (mozgásszervi, érzékszervi, vagy audiovizuális akadályokkal, kognitív zavarral élők) számára tegyék akadálymentessé a középületek, intézmények és munkahelyek megközelíthetőségét. Az akadálymentesség azoknak a mindennapjait is megkönnyíti, akik babakocsival közlekednek, idősek, vagy egy baleset következtében megváltozik a mozgásképességük vagy érzékelésük.

 

Prologis