Ez az épület lesz a harmadik a teljes kihasználtsággal működő Prologis Park Prague-Uzice területén. Az építkezés várhatóan 2018 közepén fejeződik be. A park jelenleg két, összesen 97.800 négyzetméteres modern raktárépületből áll, további 42.850 négyzetméter fejlesztési potenciállal. Az új spekulatív épületet, mint ahogy minden Prologis fejlesztést Közép-Kelet-Európában, BREEAM akkreditációra terjesztik fel.

„Az uzicei helyszín új logisztikai csomóponttá nőtte ki magát a prágai agglomerációban, ahol továbbra is a spekulatív területek iránti fokozott keresletet tapasztaljuk. Ami azt illeti, a modern, fenntartható disztribúciós épületeink iránti kereslet országszerte meghaladja parkjaink kínálatát,” – mondja Martin Baláž, a Prologis Csehország és Szlovákia bérbeadásért és fejlesztésért felelős igazgatója. „Folytatjuk a built-to-suit és a spekulatív épületek vegyes fejlesztési stratégiáját azokon a piacokon, ahol erős kereslet mellett alacsony üresedési ráta található.”

A Prologis Park Prague-Uzice egy modern logisztikai park a csehországi D8-as autópálya mentén, Prágától 9 kilométerre északra. A park két, összesen 97.800 négyzetméteres modern logisztikai épületből áll.
A Prologis több mint 1 millió négyzetméternyi logisztikai és ipari területével Csehország vezető logisztikai ingatlanszolgáltatója (2017. december 31-i adatok alapján)

 

ProLogis