A park harmadik, spekulatív épületének kialakításakor az egyik fő szempont a rugalmasság; olyan ingatlan felépítése, ami könnyen a jövőbeli bérlők igényeire szabható. Mint minden Prologis fejlesztés, így az új épület is BREEAM akkreditáción megy majd keresztül.

„A Prologis Park Prague-Airport első épületét 2015 áprilisában adtuk át, és az eltelt rövid idő alatt a park a cseh portfóliónk kiemelkedő teljesítményű tagjává vált” – mondta el Martin Baláž, a Prologis Csehország és Szlovákia bérbeadásért és fejlesztésért felelős igazgatója. „A növekvő bérlői keresletnek köszönhetően 100 százalékos a bérbe adottsági szint a parkban, ezért döntöttünk a 11.720 négyzetméteres bővítés mellett. A fejlesztéssel tovább növeljük szolgáltatási palettánkat új bérlőink felé.”

A Prologis Park Prague-Airport jelenleg két, összesen 60.000 négyzetméteres épületből áll. A Václav Havel repülőtértől mindössze 5 percre található park a D5 autópályán keresztül több belföldi és nemzetközi kereskedelmi útvonalhoz kapcsolódik.

A Prologis a maga több mint 985.000 négyzetméternyi logisztikai és ipari területével Csehország egyik vezető ipari ingatlan szolgáltatója (2016. június 30-i adatok alapján).

 

 

Prologis