A könnyen megközelíthető központ Vecsés és Monor között, Üllőn helyezkedik el, a 4. számú főút körforgalmi csomópontja mellett, mintegy 10 km-re a repülőtértől. A logisztikai park az M0-ás autópálya lehajtója közelében fekszik, így az M5-ös és M3-as autópályák is egyszerűen és gyorsan elérhetőek.


Az új bérlő, az Orbico Group magyarországi vállalata, az Orbico Hungary Kft. A cég vezető disztribútora számos világszerte ismert minőségi márkának. Az Orbico 17 országban biztosít kiváló minőségű disztribúciós és logisztikai szolgáltatásokat partnerei számára. A mostani raktárbérleti tranzakció lehetővé teszi a további üzleti bővülési lehetőséget, és a jelenlegi termékportfólióhoz kapcsolódó logisztikai folyamatainak fejlesztését, és harmonizálását. 


Mészáros Melinda, az Orbico Hungary Kft. logisztikai menedzsere a kiválasztási szempontok közül a következőket emelte ki: „Olyan logisztikai ingatlant kerestünk, amelyben meg tudjuk valósítani szerteágazó termékportfóliónk és kereskedelmi partnereink sokszínű igényeihez igazodó folyamatok összehangolását. Ennek megfelelően Budapest környéki és magas műszaki tartalommal felszerelt terület felkutatása volt a feladat. A szempontok között fontos volt számunkra az is, hogy a bérbeadó és az üzemeltető cég szakemberei a kollégáinkkal felelős és kooperatív együttműködést tudjanak kialakítani.”


A tranzakció lebonyolításában a nemzetközi ingatlantanácsadó JLL vett részt a bérbeadó tanácsadójaként. A szakértő legfrissebb, 2014. második negyedéves Budapesti Ingatlanpiaci Körképében arról tesz említést, hogy a Budapest környéki raktár- és logisztikai piacon határozottan csökkenni kezdett az üresedés, jelenleg 19,1%-on áll, mely a második negyedéves bérlői aktivitás fellendülésének köszönhető. A bérleti szerződések összetételét vizsgálva megállapítható, hogy bár a szerződéshosszabbítások teszik ki a teljes volumen legnagyobb részét (45%), az új szerződések (30%) és a bővülések (19%) összesítve mégis megelőzik a szerződéshosszabbításokat.


Kis Roland, a JLL ipari ingatlan bérbeadásért felelős vezetője elmondta: „Örömünkre szolgál, hogy a hazai logisztikai piac egyik kiemelkedő szereplőjének tudtunk szakmai támogatást nyújtani a számára legmegfelelőbb raktárterület kiválasztásában. A tranzakció visszaigazolja a dél-pesti régió kiemelt stratégiai pozícióját, továbbá hogy a modern, jó minőségű, professzionális szolgáltatásokat nyújtó parkok nem csak a meglévő, hanem az új bérlők számára is vonzó megoldást jelentenek.”

 

JLL