Az építkezés szükségességét a keresleti piac rögtön igazolta is, hiszen már az épülő terület több mint 30 százalékát sikerült bérbe adni. Az átadásra 2021 második felében kerül majd sor.

Magyarország egyik legnagyobb ingatlanvállalata, a WING új csarnokfejlesztéssel bővíti az East Gate Business Park területét, melyre várja a leendő bérlők jelentkezését. A beruházás hiánypótló szerepet tölt be hazánkban, hiszen az épülő csarnokegyüttes már több mint 30 százalékban bérbeadásra került. A fejlesztésre azután került sor, hogy az idén tavasszal adták át a 16.000 négyzetméteres, szintén előbérleti szerződés nélkül fejlesztett C csarnokot, amelynek száz százaléka bérbe adott. Az új, 9.200 négyzetméternyi D3 csarnoképület átadására az ütemtervek szerint 2021 második felében kerül majd sor.

A csarnok oszthatóságának és rugalmas kialakításának köszönhetően a jelenleg még elérhető terület (5.500 m2 raktár 860 m2 iroda) igény esetén egyben vagy két külön egységként is bérelhető. A csarnokegységek szintbeli- és dokkolókapukkal egyaránt elérhetőek. A parkban beléptető kapu, illetve 0-24 órás portaszolgálat garantálja az irodák és raktárak biztonságát, a bérlők kényelmét pedig helyszíni üzemeltető csapat és melegkonyhás étterem szolgálja.

Jelenleg a park mintegy 123.000 négyzetméter felépített csarnok- és irodaterülettel rendelkezik, ahol további csaknem 30.000 négyzetméter beépítésre van lehetőség, és ennek részeként indul az új D3 csarnok építése is.

Az online kereskedelem évek óta folyamatos fejlődésen megy keresztül, az elmúlt időszak történéseinek, valamint a jelenlegi helyzetnek köszönhetően pedig ugrásszerűen megnövekedett a forgalma. A növekvő e-kereskedelem új ipari- és logisztikai csarnokfejlesztési igényeket generál, ami megalapozta a döntésünket, hogy előbérleti szerződés nélkül indítsunk el új fejlesztést. A WING több mint húsz éve van jelen az ipari ingatlanok piacán és mára egyedülálló szakértelmet szerzett az egyedi igényekre szabott raktárlogisztikai és gyártó-összeszerelő csarnokmegoldások terén – nyilatkozta Mucsi György, a WING ipari ingatlanokért felelős vezérigazgató-helyettese.

Korda Zsófia, a WING ipari fejlesztésekért felelős értékesítési igazgatója hozzátette: A budapesti ipariingatlan-piacon a kihasználatlansági mutató 1-2 százalékra csökkent az utóbbi két évben. Ezzel együtt manapság nehézkes a nagyobb területigényű bérlők kiszolgálása, tekintettel arra, hogy kevés az azonnal elérhető, egybefüggő 4.000 m2 feletti terület, továbbá az összetettebb műszaki igényeket támasztó bérlők, kisebb átalakításokkal megvalósítható, azonnali elhelyezése sem biztosított. Az új csarnokfejlesztéssel a park gyártói és kiszolgáló mixének egyensúlyát is erősíteni kívánjuk.

Az East Gate Business Park Budapest északi régiójának legjelentősebb üzleti parkja. A belvárosától mindössze 20 percre, az M0 és M3 csomópontjánál található. Kitűnő lokációján túl legfontosabb előnyei közé tartozik, hogy személyre szabott, komplex megoldásokat kínál; magas minőségű, modern épületei a raktározási és gyártó funkciók mellett, színvonalas irodák, egyedi cégközpontok és székházak kialakítására is alkalmasak.


WING