A 2008-ban alapított Shenzhen Sailvan Network világszerte több mint 1000 főt foglalkoztat, Hamburgtól kezdve Los Angelesen át a kínai központig, Shenzhenig. A Linemart, amely olyan online ruházati üzleteket működtet, mint a CNDirect és a Dress Link, az európai ügyfelek kiszolgálására használja majd prágai központját.

“A létesítmény magas műszaki színvonala és elhelyezkedése hatalmas stratégiai előnyt jelent számunkra"- mondta Tao Lin, a Linemart ügyvezető igazgatója. "A park közelsége a repülőtérhez kulcsfontosságú a menedzsmentünk számára, hiszen gyors és kényelmes hozzáférést biztosít a német piachoz, ahol logisztikai tevékenységünk nagy részét folytatjuk."

„Továbbra is erősödik a kereslet az e-kereskedelemben, különösen a kelet-közép-európai régióban, ahol a vállalatok folyamatosan helyszínt keresnek szolgáltatásaik elindításához vagy éppen bővítéséhez” – mondta  Martin Baláž a Prologis cseh és szlovák piacának lízing- és fejlesztési vezetője.  “Ez a létesítmény tökéletes példája annak, hogy a Prologis képes rugalmasan kezelni a külföldi befektetők igényeit, illetve alkalmazkodik azok szolgáltatásaihoz. Ez az ügyfelek folyamatos beáramlását eredményezi az egész régióban.”


„Egyre növekvő arányban észleljük azt, hogy a kínai vállalatok az európai terjeszkedéshez Csehországot választják kiindulópontjuknak. Döntésüket a kontinensen belüli kedvező helyszíneink, magas minőségű kereskedelmi ingatlanjaink és az ország befektetést támogató intézményrendszere motiválja” – nyilatkozta Peter Kolenčík a 108 AGENCY ipari létesítményekkel foglalkozó csapatának tagja.


A Prologis Park Prague-Airportnak jelenleg 2 épülete van összesen 33 hektáron, 72 000 négyzetméter potenciálisan beépíthető területtel. A  Prága-Václav Havel repülőtértől csupán 5 percre található létesítmény kiváló hozzáférést biztosít a belföldi és nemzetközi áruforgalmi és áruszállítási útvonalakhoz a D5 autópályán keresztül. 

A Prologis Csehország egyik vezető ipari ingatlan tulajdonosa több, mint 950 000 négyzetméter logisztikai és ipari területtel. (2015. december 31-i adatok alapján)

 

 

Prologis