Ez a közép- és kelet-európai régió egyik legnagyobb szabadon álló logisztikai központja.


Hosszú távú kapcsolat


A Goodman és az Amazon kapcsolata 2006-ban, egy 78 ezer négyzetméteres lipcsei elosztóközpont építésével kezdődött. Azóta a két fél együtt dolgozik az Amazon európai tevékenységének bővítésén. Annak érdekében, hogy a cég minél közelebb kerüljön vásárlóihoz, 12 korszerű kiszolgálólétesítményt fejlesztettek szerte Németországban, Franciaországban, Lengyelországban és Nagy-Britanniában. Azáltal, hogy képes megfelelni az egyedi és kihívást jelentő tervezési elvárásoknak, hogy az építkezés gyors és színvonalas, továbbá hogy a rendelkezésre álló építési telkei stratégiai fontosságú területeken helyezkednek el, a Goodman az Amazon vezető fejlesztőjévé vált Európában.

„A Goodman kimagaslóan kreatív és innovatív partnerként áll mellettünk, minden alkalommal egy kicsit gyorsabb és jobb munkát végeznek” – mondta Tim Collins, az Amazon európai kiszolgálóközpont-üzemeltetési alelnöke. „Roppant érdekesnek találtuk a velük való közös munkát, mivel nagyon kevés partner képes arra, amit a Goodman véghezvitt.”


Kiválóság a tervezésben


A vásárlóinak nyújtott szolgáltatás folyamatos javítása érdekében az Amazon elosztóközpontjai elrendezésének, technológiájának és működtetésének folytonos tökéletesítésén fáradozik, biztosítva, hogy minden létesítmény fejlettebb legyen, mint az előző. Immár a központok tervezésének hetedik generációjánál járnak, és az Amazon a Goodmannel együtt azon dolgozik, hogy felhasználják az építés és a fenntarthatóság legújabb trendjeit és újításait.

A jövőbe mutató, 123 ezer négyzetméteres wroclawi projekt az elosztóközpontok legújabb generációját képviseli, bemutatva az Amazon új globális szabványa szerinti elrendezést. Az új szabvány lehetővé teszi a fejlesztés racionalizálását, egyben a termelékenység terén is benchmarkként szolgál. A fejlesztés gyors és pontos megvalósítása érdekében a Goodman a munka megkezdése előtt bejárta és tanulmányozta a korábban épült hasonló létesítményeket az Egyesült Államokban.

„Az Amazonhoz fűződő kapcsolatunk egy valódi hosszú távú partnerség” – mondta Philippe Van der Beken, a Goodman európai ügyvezető igazgatója. „Közösen a logisztikai létesítmények teljesen új, kimondottan az e-kereskedelmi ágazat igényeihez igazodó generációját terveztük meg, amely a szokásosnál sokkal összetettebb, intelligens kialakítást, valamint a minőségi ingatlanokra jellemző célszerű magvalósítást követel.”


Fenntarthatóság az üzemeltetésben


A Goodman intelligens tervezése fejlett fenntarthatósági funkciókat is magában foglal, megfelelve az Amazon ez irányú elkötelezettségének, amelyet a cég Earth Kaizens programja foglal össze. A „Kaizens” szó japán eredetű, jelentése: „válj jobbá”. Ultramodern épületeivel a Goodman elnyerte a Német Fenntartható Építészeti Tanács (DGNB) ezüst minősítését az Amazon számára Rheinbergben, Grabenben, Pforzheimben és Koblenzben fejlesztett központokkal, a Lauwin Planque-ban és Wroclawban lévő ingatlanokat pedig BREEAM-minősítésre jelölték.


Első osztályú logisztikai létesítmények


A Goodman 2006 óta csaknem minden évben átadott vagy fejlesztett legalább egy új elosztóközpontot az Amazon számára stratégiai elhelyezkedésű területeken szerte Európában.


 

Heart Communications