Szerbia és a régió számos üzleti lehetőséget kínál

A szerbiai leányvállalat felállításával a GEFCO a régió egyik legdinamikusabb gazdaságába érkezik, így megerősíti jelenlétét Közép-Európában, ahol a Csoport már eddig is régóta jelen volt. Ezen a területen Szerbia a 3. legnagyobb gazdaság Románia és Görögország után, így ideális elhelyezkedést kínál Kelet-Európa és a Balkán között. „Szerbia földrajzi elhelyezkedése miatt stratégiailag jelentős partner a GEFCO számára, hiszen már nemzetközi működésünk részeként is vannak partnerkapcsolataink helyi tőzsdésekkel. A jövőben szeretnénk még jobban kiaknázni az üzleti együttműködésben rejlő lehetőségeket azáltal, hogy itteni műveleteinkkel közelebb kerülünk a részvényesekhez.” - hangsúlyozta Lachezar Roubchev, a GEFCO szerbiai vezérigazgatója.
Szerbia stratégiai szempontból a Balkánt átszelő, nagyobb páneurópai folyosóknál helyezkedik el (lásd a fenti térképet). Ráadásul az ország jelenleg rekonstrukciós és modernizációs terveket valósít meg, amelyek többek között a vasúti- és közúti projektekre is kiterjednek. Mindemellett 3809 km hosszú vasúthálózatával Szerbia a legsűrűbb vasúti infrastruktúrát kínálja a bővítési országok között (49,3 M/km² az EU 28 országos átlagával, 48,3 M/km² sűrűséggel szemben).

Az elmúlt években jelentős befektetések érkeztek az acél- és iparcikk gyártás területére, a vegyiparba, az autóiparba. Szerbia ezen felül - gazdasági vonzerejének további növelése érdekében - szabadkereskedelmi szerződést írt alá az Európai Unióval, Oroszországgal, Törökországgal és a közép-európai országokkal is.

„Gazdaságpolitikánk fő célja az, hogy új befektetéseket vonzzunk és még tovább erősítsük Szerbia gazdaságát. A GEFCO érkezése igazolja, hogy jó úton haladunk a versenyképességünk megerősítése és Szerbia üzleti lehetőségeinek elősegítése felé. Reméljük, hogy a GEFCO átadja több évtizedes tapasztalatát és elismert szakértelmét a helyi vállalatainknak, így járulva hozzá a szolgáltatási szektor növekedéséhez és fejlődéséhez. Ezen a területen előbbre kell lépnie Szerbiának, hiszen tisztában vagyunk azzal, hogy a 21. század a fogyasztókról szól.” – összegezte Veljko Jovanovic, a Kereskedelmi Kamara elnökének tanácsadója, a GEFCO Szerbia hivatalos megnyitóján.

 

Bővülő ügyfélkör a GEFCO több éves szakmai tapasztalatára alapozva

A logisztikában az egyik legnagyobb kihívást jelentő ágazat az autóipar. Az itt szerzett 65 éves tapasztalata révén a GEFCO képes megfelelni az összetett, nemzetközi kihívásokkal és egy egyre inkább globalizált gazdasággal együtt járó nemzetközi gyártói igényeknek. A GEFCO jelentős tapasztalattal bír az alapvető szállítmányozástól kezdve a közúti-, vasúti-, légi-, tengeri-, illetve a multimodális szállítmányozáson át egészen az ellátási lánc kezelésének optimalizálásáig,  beleértve a vám- és adóügyintézésii szolgáltatásokat is. A vállalat tapasztalt nemzetközi csapatának szakértelme jelenti a garanciát arra, hogy az interkontinentális, háztól-házig történő szolgáltatások terén magas szinten szolgálja ki ügyfeleit.

A GEFCO Szerbia a GEFCO Csoport szolgáltatásainak teljes választékát kínálja majd. A leányvállalat máris kreatív, kifejezetten a szerb piacra szabott megoldásokkal állt elő. Ilyen például az Európai Unió és Oroszország, valamint Törökország közötti szállítmányozás, az időhatékony megoldások vagy a Kínából Németországba, 20 napos szállítási idővel közlekedő vasúti megoldások.

„Célunk az, hogy a minőségi szabványaink, valamint integrált szállítási- és logisztikai megoldásaink révén segítsük ügyfeleinket hatékonyságuk növelésében, valamint az üzleti költségek csökkentésében. Szerbiában arra is törekszünk, hogy szakértelmünket átadjuk azoknak a helyi vállalatoknak, akikkel üzleti rendszerünkben kapcsolatba kerülünk.” – tette hozzá Luc Nadal.

 

 

Weber Shandwick