Amíg sok épületminősítési rendszer a környezetre gyakorolt hatást értékeli, a WELL építési szabvány a tervezés és működés során a társadalmi fenntarthatóság aspektusát helyezi a középpontba az épületben dolgozók egészségének és életminőségének javítása érdekében. Másként fogalmazva elkötelezettek vagyunk az iránt, hogy az ipari ingatlanok tervezési folyamatában már a kezdetektől fogva az emberekre fókuszáljunk.

Több mint csupán négy fal és egy tető

A 25 800 négyzetméteres tilburgi 5. épület egy kiemelt projekt, amely build-to-suit fejlesztés keretében valósult meg a Prologis régi nemzetközi ügyfele, a Pantos Logistics számára. Az épület külső és belső részeit egy egységként kezelve alakították ki, mindezt a teljes személyzet számára rendelkezésre álló közösségi terek és kényelmi szolgáltatások egészítik ki. Minden egyes tervezési szempont a minőség valódi fokmérőjének számító International Well Building Institute (IWBI) szigorú értékelési folyamatán ment keresztül.

A kísérleti projekt során az ipari ingatlanok értékeléséhez szükséges akkreditációs kritériumok definiálása céljából a Prologis szorosan együttműködött az IWBI szervezetével. Az arany fokozat eléréséhez az összes WELL-előfeltételt valamint az optimizációs funkciók legalább 40 százalékát teljesíteni kell. Csatlakoztunk továbbá az IWBI WELL Portfolio pilot pathway kezdeményezéséhez is, amellyel célunk, hogy a WELL teljes logisztikai ingatlanportfóliónk integrált részévé váljon – mindez újabb példája a környezetvédelem és a társadalmi felelősségvállalás iránti elkötelezettségünknek.

Hozzáadott érték biztosítása az ügyfelek számára

Az egészség és a közérzet javítását célzó megoldások épülettervezési folyamatokba való beépítése türközi a fenntarthatóság hosszú távú figyelembevételét, a téma újszerű megközelítését és azt, ahogyan mindez ügyfélközpontú üzleti stratégiánk részévé válik. A kiegyensúlyozott és egészséges munkahelyi környezet megteremtése a Prologis ügyfelei számára egyedi hozzáadott értékkel bír, hiszen a munkaerő alapvető fontosságú minden vállalkozás működésében.

A raktárépületek munkaerő-megtartását vizsgáló legutóbbi Prologis Research tanulmány rávilágított arra, hogy a munkaerő-kínálat okozza a legtöbb fejfájást ügyfeleinknek. A Prologis méretéből fakadó egyik legnagyobb előny, hogy ötletek széles skáláját tesztelhetjük, és ezek nyomán új gondolkodásmódokat tudunk elsajátítani. Folyamatosan azon dolgozunk, hogy enyhíthessük ügyfeleink fájó pontjait, és olyan kezdeményezéseket biztosítsunk számukra, mint például a munkavállalók egészségének és közérzetének javítását célzó intézkedések, amelyek segítségével egy lépéssel a jövő előtt járhatnak.

Az olyan kísérleti projektekkel, mint a logisztikai ingatlanokra kidolgozott WELL szabvány bevezetése, újabb lépést tehetünk a jövő raktárépületeinek világába. A fenntartható fejlesztés tekintetében a tilburgi 5. épület ismét az élen jár, és a környezeti hatáson túl a szociális hatás tekintetében is utat mutat az iparágnak.  

 

Prologis