Az ingatlanfejlesztő társaság minden beérkező jegyzési ajánlatot elfogadott és a bevont tőkéből logisztikai-ipari fejlesztéseket kíván Magyarországon a következő években végrehajtani.

Összesen 17 millió euró értékben vásároltak a befektetők a Faedra Group-hoz tartozó Faedra II. Ingatlanfejlesztő Alap jegyeiből, amelynek kezelését az ingatlanfejlesztő cégcsoporthoz tartozó Faedra Alapkezelő Zrt. látja el. A 2024.06.28-án zárult jegyzés zártkörű, zártvégű ingatlanalapban valósult meg kiemelkedő hozampotenciál mellett.

A tőkebevonást és a forgalmazást a Faedra Group partnereként a Concorde Értékpapír Zrt. látta el.

„A jelenlegi sikeres tőkebevonás alátámasztja a Faedra iránti befektetői bizalmat, amely a szakmai kompetenciára, a korábbi hozamígéretek megtartására, valamint a kiemelkedő hozampotenciálra épül. Lehetővé válik ezzel vállalatunk logisztikai üzletágának további erősítése, az elmúlt évek sikeres ipari-logisztikai fejlesztési projektjeink folytatása és az eszközosztályban azonosított lehetőségek kiaknázása” – mondta el Boronkay Bence, a Faedra Group alapító-ügyvezetője.

„A mostani tőkebevonás az eredetileg kitűzött maximális összeg és az összes jegyzési ajánlat befogadása mellett valósult meg. A sikeres jegyzés után az Alapkezelő a Kezelési Szabályzat céljainak végrehajtását meg tudja kezdeni” – tette hozzá Majorosi Nikolett, a Faedra Alapkezelő Zrt. vezérigazgatója.

A Faedra Group egy magyar magánkézben levő ingatlanfejlesztő cégcsoport, amely ipari-logisztikai és lakó fejlesztésekkel foglalkozik.

A cég által fejlesztett olyan sikeres ipari-logisztikai beruházások, mint például a szigetszentmiklósi Faedra Park vagy a Budapesten található Faedra22 Park maximális bérlői kihasználtság mellett találtak vevőre.

A cég tovább folytatja a fejlesztéseket a már meglévő eszközosztályokban, és vizsgálja a belépést egyéb területekre is. Célja olyan projektek megvalósítása, amelyek a befektetők számára maximális hozamot biztosítanak racionális kockázatvállalás mellett.

A Faedra Group csoport tagja a Faedra Alapkezelő Zrt., mely az ingatlanalapok kezelését látja el és nyújt ingatlan befektetési lehetőségeket magán és intézményi befektetők részére zártkörű, zártvégű ingatlanalapokon keresztül.  

A csoport saját generálkivitelező csapattal rendelkezik.


Faedra Group