A Budapest ONE 2. és 3. üteme a legjobb zöld épületért és irodafejlesztésért, a HelloParks Fót FT1 a legjobb raktárfejlesztésért, a Grand Corvin 2 by Cordia pedig a legjobb lakóingatlanfejlesztésért vehette át a tekintélyes szakmai elismerést.

A teljes, budai panorámát nyújtó, ikonikus formavilágú, összesen több mint 66 000 m2-es, fenntartható és energiahatékony Budapest ONE irodaházat Őrmezőn, Magyarország legnagyobb közlekedési csomópontjában alakította ki a Futureal. A 4-es metró, a Kelenföldi pályaudvar, valamint az M1–M7 autópályák fővárosi bevezető szakaszának találkozásánál álló komplexum közvetlen járatokkal akár 10 perc alatt megközelíthető a belvárosból. A díjnyertes irodakomplexum kialakítása lehetővé teszi, hogy a pandémiát követő új korszak elvárásai szerint, ugyanakkor az energiaköltség-érzékeny bérlők számára is megfeleljen és rugalmasan dolgozhassanak a munkatársak. Az újgenerációs épületegyüttes tetején egy közel 500 méteres, panorámás futópálya is helyet kapott, a mélygarázsban pedig az elektromos autók mellett, elektromos kerékpárok és e-rollerek töltésére is lehetőség van. A pihenésre és a kikapcsolódásra vágyók számára a Budapest ONE-hoz tágas belső kertet is megálmodtak a tervezők.

A HelloParks Fót megapark első, 46.000 m2-es ütemében átadott FT1 raktárcsarnokát a környezettudatos bérlők egyre erősödő igényeihez igazodva a BREEAM New Construction fenntarthatósági szabvány Excellent szintjének eléréséhez szükséges kritériumok szerint tervezték, építették és üzemeltetik. Ennek megfelelően az elismerést szerző beruházás rendkívül magas fenntarthatósági követelményeket teljesít nem csupán a műszaki tartalomban, de az ergonómiai kialakításában, a környezeti hatások csökkentésében, energetikájában, üzemeltetésében és a teljes beruházási folyamatra vonatkozó menedzselés során is. A közös területeken smart ready lámpák világítanak, a tetőkre bővíthető napelemparkot telepítenek, a raktárak parkolójában elektromosautó-töltőket helyeznek, valamint az épületekben energiahatékony gépészeti rendszereket alkalmaznak. A HelloParks applikáció segítségével az energiával is maguk gazdálkodhatnak a bérlők. A modern, környezetbarát és energiahatékony raktárcsarnokok iránti hatalmas piaci érdeklődést mutatja, hogy az FT1 alig néhány hónap alatt 100 százalékosan megtelt bérlőkkel.

A második ütem átadásával Grand Corvin by Cordia épületegyüttesben összesen 558 lakás található, a 27 négyzetméteres stúdióktól a 149 négyzetméteres családi otthonokig. A lakások környezetét egy 252 négyzetméteres belső zöld kert, valamint egy 122 négyzetméteres külső, a Corvin Sétány felé néző kert teszi még vonzóbbá és élhetőbbé. Az exkluzív kialakításon és nívós anyaghasználaton túl a díjátadón első helyet szerző Grand Corvin különlegességét az adja, hogy ez a környéket megújító Corvin Sétány befejező eleme, vagyis ez az utolsó lakóingatlan-fejlesztés a sétány mentén. Az épület beépítési kontúrja a Corvin Sétányt záró két irodaház „cour d'honneur” szerű tömegformálására is finoman reagál, átmenetet képezve a már meglévő és újonnan épülő házak eltérései között. A tervezők olyan beépítést kerestek, amely már fellazítja a sétány vonalát, és sok teret-napfényt enged a mellékutcákra is.   

A Futureal-csoport iroda-, lakó- és ipari ingatlanfejlesztései összesen négy kategóriában szerzetek első helyet az idei CIJ Awards magyarországi díjátadón. A cégcsoport továbbra is elkötelezett aziránt, hogy az iparág élmezőnyében a legmagasabb minőséget és a legmodernebb technológiákat ötvözve, valódi értéket nyújtson ügyfeleinek és bérlőinek.

 

Futureal