A 2008-ban induló konferenciasorozat, mára több mint 200 fős országos és nemzetközi konferenciává nőtte ki magát, idén Balatonfüreden, a Hotel Flamingó****-ban rendezik meg 2014. május 22-23.-án.
A csütörtöki konferencia nap a plenáris előadások napja, ahol a jelen lévő gyakorló vezetők az európai logisztikai folyamatok fellendítéséről, optimalizálásáról, tartanak előadást Érczfalvi Andrása (Gazdasági Rádió munkatársa) moderálásában.  A plenáris napot Ligetfalvi Gábor előadása nyitja meg Mi zajlik a Közép-Kelet-Európai Gazdasági fronton?, majd Bán László  ismerteti a fuvarozási folyamatok fejlesztésének lehetőségeit, Hogyan fejlesztettem a fuvarszervezési folyamatainkat! címmel. Külföldi vendégelőadóként, Jörg Plaumann (ESF Bremen) valamint Aiichiro Kurata, Midori Ono (Hitachi Global) tart előadást, továbbá Flavio Pillon, Electrolux Transportation Planning Approach témában. A Sopharma és Xapt Kft.-től külföldi előadóként Bojidar Krapchev, Savina Mihaylova és Velislav Shopov tart előadást Dynamic Logistics in Pharma címmel. A plenáris napot Nagy Zoltán előadása zárja a logisztika kihívásairól, a Globális kihívásra globális megoldás – Kontinenseken átívelő logisztika az Emerson-nál témában.

Az esti programot a gazdasági kerekasztal beszélgetés nyitja meg, a Visegrádi négyek: a közép – kelet európai térség logisztikai, gazdasági viszonya témában Krizsó Szilvia Pulitzer – emlékdíjas újságíró moderálásával. A beszélgetés résztvevői olyan logisztikai szakértők, akik a Visegrádi 4-ek országából érkeznek, mint például Milan Lukacovsky, a ZLZ SR alelnöke. A térség stratégiai kérdések megvitatásában részt vesz Glattfelder Béla, Európa Parlamenti képviselő, Török Zoltán, Raiffeisen Bank Zrt. vezető elemzője, Barcza György, a Századvég Gazdaságkutató Zrt. vezető elemzője, és az NLV Klub elnöke Szabó Zoltán.
A gálavacsora ideje alatt a vendégek szórakoztatásáról az Aaminah Asel együttes gondoskodik.

A pénteki napon a jelenlévők sikerrel alkalmazott projektekről hallhatnak workshop előadásokat a logisztika különböző területeit érintve, mint például Nagybalyi Nándor (Lambda-Com Webeye) és a Spar Magyarország előadásában Nagyvállalati logisztikai kihívások – a WebEye integrációs megoldásai, Modesto Tamás (Modesto Insurance  Kft.) Szállítmánybiztosítás és kockázatkezelés címmel, valamint Végh László (Schwarzmüller Kft.) Fuvarköltség csökkentése egyedi gyártású járműfelépítményekkel témában tart előadást.  Ezen kívül a workshop napon a női vezetők számára Birizló-Szabó Irén (Klinikai szakpszichológus, a pozitív pszichológia védnöke) tart zártkörű beszélgetést a Női vezetői szerepek a logisztikában címmel, valamint közös előadást tart Dr. Bárdos Krisztina (IFKA), és Somogyi Attila (SSI Schafer Kft.) Kutatásfejlesztési lehetőségek a logisztikában címmel.

A konferencia zárásaként Talmácsi Gábor osztja meg profi pályafutása egyedülálló élményeit a MotoGP világáról, és nem mindennapi tapasztalatairól.

A konferenciasorozat évről évre sikeresebb, melyet a növekvő résztvevői bázis is mutat, valamint áprilistól elindult a konferencia saját honlapja is, melyen további érdekes információk találhatók az érdeklődők szakmára: http://nagyvallalatilogisztika.hu/

 

 

Ghibli