A megállapodás részeként megújításra került egy 24 000 négyzetméteres területet tartalmazó bérleti szerződés, illetve további 9000 négyzetméteres bővítést írtak alá a kettes épület területén.

A Prologis és a Moto-Profil együttműködése több mint öt évvel ezelőtt kezdődött. Ekkor a vállalat dinamikus növekedésére és főtevékenységnek végzésére fókuszált, ezért a logisztikai-létesítmény kezeléssel kapcsolatos ügyeit külsős szakértőkre bízta. Jelenleg az ügyfél épületében több mint 500 alkalmazott dolgozik, akik 1 000 üzleti partnerből álló hálózaton keresztül, több mint 11 000 lengyelországi műhely napi ellátását intézik.

„Együttműködésünk megújítása és kibővítése megerősíti, hogy helyesen döntöttünk, amikor öt éve a Prologis-t partnerünknek, illetve a Prologis Park Chorzów-ot nemzetközi logisztikai központunk helyszínéül választottuk. Meggyőződésem, hogy számos, együttes fejlődésben és további bővítésben gazdag év áll előttünk” – mondta Bogumił Papierniok, a Moto-Profil ügyvezető igazgatója.

„Örömmel tapasztaljuk, hogy a lengyelországi vállalatok a Prologis szolgáltatásai és ajánlatai segítségével versenyelőnyre tesznek szert” – tette hozzá Piotr Brycki, a Prologis lengyelországi bérbeadási menedzsere. „Az ügyfél az első” mottónknak megfelelő üzleti magatartásunk biztosítja, hogy megértsük, és megfeleljünk a Moto-Profil elvárásainak. A park kiváló, a főbb szállítmányozási útvonalakhoz közeli elhelyezkedése, az épület minősége és az elérhető képzett munkaerő biztosítják a tökéletes körülményeket a Moto-Profil piaci pozíciójának további erősödéséhez.”

A tranzakcióban brókerként a Colliers International működött közre.

„A Moto-Profil bérleti megállapodásának újratárgyalása tipikus példája a kölcsönösen hasznos „win-win” szituációnak. A vonzó bérleti kondíciók a kiváló elhelyezkedésű parkkal és hasonlóan magas színvonalú szolgáltatásokkal együtt stabil üzletfejlesztési környezetet teremtenek” – mondta Maciej Cieliczko a Colliers International ipari és logisztikai ügynökségének társigazgatója.

A Prologis Park Chorzów egy modern, 235 000 négyzetméter hasznos területű disztribúciós központ, amely Katowice nyugati határán található, az Ukrajnát Németországgal összekötő A4-es autópálya mentén, 15 kilométerre Lengyelország két legfontosabb nemzetközi szállítmányozási folyosójának kereszteződésétől, a Gliwice-Sośnica csomóponttól.

A Prologis a régió öt országában aktív, 4,3 millió négyzetméteres portfóliójával vezető ipari-létesítményszolgáltató Közép- és Kelet-Európában (2015. június 30-i adatok szerint).

 

 

Prologis