A Prologis, Inc., a világ vezető logisztikai ingatlanvállalata a mai napon bejelentette, hogy megkezdte egy új, 23.710 négyzetméteres build-to-suit épület fejlesztését a Prologis Park Prague-Rudna területén a családi tulajdonban lévő állateledel-gyártó vállalat, a VAFO PRAHA számára.

A 19. épület átadásával befejeződik a park teljes fejlesztése, amely csaknem 250.000 négyzetméternyi modern logisztikai épületet foglal magában.

A VAFO, amely a Prologis már meglévő ügyfele a parkban, a jelenleg használt 6. épületből költözik az új helyszínre. A 19. épület bérlése 2018 második negyedévében kezdődik, a tranzakciót a Cushman & Wakefield segítette.

„A Prologis Park Prague-Rudna kihasználtsága a 2014. szeptemberi megvásárlása óta gyors tempóban bővül. A meglévő ügyfelek terjeszkedése mellet új ügyfeleink is élvezhetik a park kiemelkedő infrastruktúráját és a kiváló csatlakozási lehetőségeit” – mondta Martin Baláž, a Prologis Csehország és Szlovákia bérbeadásért és fejlesztésért felelős igazgatója. „Örömünkre szolgál, hogy egy olyan helyi vállalkozás partnerei lehetünk, mint a VAFO, és segíthetjük megvalósítani üzleti céljait és elképzeléseit – ez a Prologis munkájának igazi fokmérője.”

A VAFO az új épületet logisztikai központként fogja használni, amelynek havi tervezett forgalma 25.000 raklap állateledel lesz. A vállalat három modern üzemmel rendelkezik Csehországban, és világszerte több mint 65 országban forgalmaz állateledelt.

A VAFO igényeinek megfelelően az épület padlózatában indukciós vezetési elvű útvonalrendszert alakítanak ki, a fejlesztés többi része pedig a Prologis előírásai szerint valósul meg, olyan fenntartható megoldások alkalmazásával, mint a hűvös tető és az energiatakarékos LED világítás.

A Prologis Park Prague-Rudna a nemzetközi repülőtértől 12, Prága központjától pedig 20 kilométerre helyezkedik el, közvetlenül a D5-ös autópálya 5. kijárata mellett.

A Prologis a maga több mint 1 millió négyzetméternyi logisztikai és ipari területével Csehország egyik vezető ipari ingatlanszolgáltatója (2017. június 30-i adatok alapján).

 

ProLogis