A megnyitó jeligéje a „Kössön üzletet igényeinek megfelelően!” volt, ami bemutatta a kisvállalati egységekre osztott épület előnyeit a résztvevő hatóságok képviselőinek, az ügyfeleknek és az üzleti partnereknek. Kiderült, milyen könnyedén illeszthető egy SBU konstrukciójú épület a vállalkozás méretéhez, köszönhetően annak, hogy a Prologis magas minőségű irodai és disztribúciós  területeket hozott egy fedél alá.

„Ez a második SBU épület a lengyel portfolióban” – mondta Paweł Sapek, a Prologis lengyelországi ügyvezetője. „Azután döntöttünk egy hasonló, sziléziai beruházás elindítása mellett, miután láttuk a Prologis Park Wrocław III területén két éve nyitott SBU épület sikerét. Biztosra vettük, hogy az ügyfelek hamar felfigyelnek arra, ha valaki a városon belül kínál flexibilis irodai és logisztikai területeket. Az eredmények minket igazolnak, az épület már elérte a 60 százalékos bérbe adottsági szintet.”

„Büszkék vagyunk rá, hogy a Prologis Park Chorzow utolsó épületének kivitelezése könnyedén ment, és a tervezett határidőre fejeződött be” – mondta Tomasz Oktaba, a Prologis lengyelországi projektmenedzsment vezetője. „Ez az SBU épület a kategória csúcsát jelenti a sziléziai régióban: a fenntartható fejlődés követelményei szerint épült, és minden szempontból megfelel a BREEAM minősítési rendszer követelményeinek."

A Prologis Park Chorzów Katowice nyugati külvárosában, az Ukrajnát és Németországot összekötő A4-es autópálya tőszomszédságában található, mindössze 15 kilométerre a Gliwice-Sośnica csomóponttól, amelyben Lengyelország két legnagyobb nemzetközi kereskedelmi folyosója találkozik.

A kelet-közép-európai régióban a Prologis négy országban aktív, teljes portfoliója eléri a 4.3 millió négyzetmétert, amivel a régió vezető ipari ingatlan szolgáltatójának számít (2016. június 30-i adatok alapján).

 

Prologis