Új pozíciójában Baláž felel a vállalat jelenleg 1,6 millió négyzetméter alapterületű csehországi és szlovákiai portfóliójáért, felügyeli a bérbeadással, fejlesztésekkel, üzemeltetéssel és projektmenedzsmenttel kapcsolatos tevékenységeket, valamint vezeti a befektetési projekteket és a disztribúciós parkokban végzett bérbeadási tevékenységeket a vállalat fejlődésének meghatározó szakaszában, mindkét országban.

Az új ügyvezető átvette a prágai és pozsonyi csapatok irányítását. Közvetlen felettese továbbra is Martin Polák, a Prologis kelet-közép-európai regionális vezetője.

Baláž 2014-ben csatlakozott a Prologishoz, mint Csehországért és Szlovákiáért felelős bérbeadási és fejlesztési menedzser. Későbbi pozíciójában, a Prologis Csehország és Szlovákia bérbeadásért és fejlesztésért felelős igazgatójaként meghatározó szerepe volt számos akvizíciós, fejlesztési és bérbeadással kapcsolatos projekt lebonyolításában.

„Martin értékes szakmai tapasztalattal gyarapítja új pozícióját, amelyet példamutató vezetői stílusa jellemez. Mindig örömmel tölt el, amikor a Prologisnál személyes fejlődést látok, és ez az előrelépés is tükrözi, hogy az egyén mennyi mindent el tud érni a szervezeten belül. Baláž szerteágazó iparági tudását és a fejlődés iránti személyes elköteleződését vállalatunk kamatoztatni tudja a jövőben” - mondta Polák.

A Prologist megelőzően Baláž a Cushman & Wakefield munkatársaként dolgozott, ahol Szlovákiában az ipari és kereskedelmi részleg, Csehországban pedig az ipari ingatlan részleg vezetői pozícióját töltötte be. Tanulmányait az angliai Readingben található University College of Estate Management-en folytatta, ahol építőipari és ingatlanpiaci területen szerzett MBA oklevelet.

A kelet-közép-európai régióban a Prologis négy országban aktív, teljes portfóliója eléri a 4 millió négyzetmétert, amivel a régió vezető ipari ingatlanszolgáltatójának számít (2018. december 31-i adatok alapján).

 

Prologis