A rekord mennyiség rekord mértékű, több mint 54 millió forintra tehető csoportszintű megtakarítást hoz a beszerzési csoportban részt vevő tagvállalatok számára az adott évben. A Szövetség hat év alatt összesen 350 millió forintot meghaladó költségmegtakarítást ért el tagvállalatai számára.

Az MLSZKSZ és a Szövetség keretei között működő Logisztikai Központ Klaszter 2008 óta nyújtanak közös beszerzési szolgáltatást tagvállalataik számára, hogy ezzel gazdasági előnyökhöz juthassanak a tagok. A közös piaci fellépéssel csoportkedvezményt, és ezáltal speciális árat ér el a Szövetség, amelyet a tagok egyenként nem tudtak volna elérni. A program keretében a Szövetség ingyenesen energetikai szakértőt és jogi tanácsadást is biztosít, amelynek során kiküszöbölik az alul- és a túlfogyasztásból eredő kockázatokat.

 
A MLSZKSZ kezdetben öt tagvállalat, 2014-ben pedig már húsz cég gázigényét pályáztatta meg. „Az előző évi tenderhez képest Szövetségünk idén több mint 300 százalékkal rekord szintre, 3,2 millió köbméterre növelte a pályáztatott energia mennyiségét.” – mondta Fülöp Zsolt, az MLSZKSZ elnöke. A Szövetség a 2014-2015 évre vonatkozó időszakra több mint 54 millió forint csoportszintű megtakarítást ért el a közös gázbeszerzési tenderén. Az elért kedvezmények mértéke és a tagok száma évről évre folyamatosan nő.

 


MLSZKSZ