Az akvizíció keretében a Diófa Alapkezelő Zrt. a Magyar Posta Takarék Ingatlan Befektetési Alap portfóliójába vásárolta meg a 14 000 négyzetméteres logisztikai központot, amelyet az eladó a továbbiakban bérli és üzemelteti. A három épületből, és további fejlesztési területből álló soproni ingatlan 100%-ban bérbeadott a Huncargo Holding Zrt. és leányvállalatai részére.


A Huncargo  30 éve piacvezető a logisztikai piacon, egyaránt vállal belföldi, illetve külföldi áruszállítást, gyűjtőszállítmányozást, komplex logisztikai szolgáltatást is.  A legnagyobb áruforgalmat Ausztriában, Svájcban, a Benelux államokban, Olaszországban és Németországban bonyolítja le.


A Diófa Alapkezelő Zrt. által menedzselt ingatlan portfolió ipari és logisztikai kitettsége 69 000 négyzetméterrel 25%-ra nőtt. A vállalat elsődleges célja továbbra is egy megfelelően diverzifikált portfolió kezelése, amelyben jelenleg az iroda és kiskereskedelmi ingatlan terület alapon szinte arányosan 35-35%-ot tesz ki. A diverzifikáltság másik szempontja a földrajzi elhelyezkedés figyelembe vétele, a portfolió 65%-a helyezkedik el Budapesten.

 

Diófa Alapkezelő