Tovább bővül a Révész Holdinghoz tartozó logisztikai központ. Az ötvenezer négyzetméteres alapterületű raktárbázis alapkövét ma helyezték el a nyíregyházi Debreceni úti Ipari Parkban. A Révész-Nyírlog Kft. nyolcmilliárd forintos beruházással építteti fel az új létesítményt, amelyhez állami támogatás is járul. A logisztikai központ alapkövét Révész Bálint cégtulajdonos Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára, Tasó László közlekedéspolitikáért felelős államtitkár és Kovács Ferenc polgármester társaságában helyezte el.

A legkorszerűbb technológiát alkalmazó bázis a városban megtelepedett nemzetközi cégeken kívül Nyíregyháza és a megye fejlődő kis- és középvállalkozásainak is nyújt szolgáltatásokat, és így segíti a helyi gazdaság fejlődését is – fejtette ki nyitóbeszédében Dr. Székely Zsolt, a Révész Holding vezérigazgatója. Az új központ jövő májusban nyitja meg kapuit és egy nap negyven kamionnyi árut képes fogadni vagy indítani. Az új raktár kétharmadát már előzetesen kibérelték a jövendő ügyfelek.

A logisztikai ipar egyre jelentősebb szerepet tölt be az ország gazdaságában – húzta alá Magyar Levente, aki emlékeztetett arra, hogy az ország nemzeti össztermékének (GDP) immár 6,5 százalékát termeli meg ez az üzletág. A logisztikával és fuvarozással foglalkozó cégek pedig évi 500 milliárd forinttal gazdagítják a költségvetést. Tasó László ezekhez az adatokhoz hozzátette: a kormány jelentős útfelújítási és bővítési programokkal kívánja segíteni az üzletág fejlődését. Ennek keretében, amint lehetőség nyílik erre, az M3-as és az M34-es autópálya továbbépítését is elkezdik.

Az építkezés ideje alatt 300-and dolgoznak majd a helyszínen, az átadást követően pedig 50-80 új munkahelyet teremtenek.

 

 

Heart Communications