A GLP a kölcsönösszeget a klímaváltozás mérséklését és zöld épületek létesítését szolgáló környezetvédelmi kezdeményezésekre fordítja.

A hároméves rulírozó hitelkeretet a GLP legutóbbi, a Sustainalytics általi ESG (környezeti, társadalmi és vállalatirányítási jellemzők mint szempontrendszer) kockázati besorolásához kötött SLL-ként (sustainability-linked loan – fenntarthatósághoz kötött hitel) dolgozták ki. Az eszköz révén a GLP elkötelezte magát a különböző ESG mutatók alapján számított pontszámának javítása mellett. A zöldhitel kétszintű ösztönző mechanizmust foglal magában, ez alapján az ESG-teljesítmény javítására kitűzött célok elérése esetén csökkennek a GLP kamatterhei.

Edwin Tey, a GLP globális treasury vezetője elmondta: „Az első zöldhitelünk nagyságrendje érzékelteti, hogy a GLP milyen jelentős tőkét tudott kovácsolni a fenntarthatóság terén elért eredményeiből és integrálni az ESG-teljesítményét a pénzügyi mutatókba. Várakozással tekintünk a lehetőségre, hogy a kölcsönösszegből fenntartható módon fejlesszük ingatlaneszközeinket és a közösségeket, amelyekben dolgozunk.”

Az ügylet fenntarthatósági strukturálásában és koordinációjában az ING játszott vezető szerepet. A pénzintézet egyben kizárólagos tanácsadást is nyújt a GLP zöld pénzügyi keretrendszerének kidolgozásában, amely a cég jövőbeni zöld felhasználású kötvény- és hitelkibocsátásait szabályozza.

A GLP és stratégiai partnerei világszerte több mint 1 milliárd dollárnyi forrást vontak be zöldhitelekből és -kötvényekből. Kiemelkedik közülük a GLP J-REIT ingatlanbefektetési alap (TSE: 3281), amely a japán hitelminősítő ügynökség, a JCR értékelése alapján a legmagasabb, SU1 (F)  besorolását kapta, és az első logisztikai J-REIT volt, amely egyéni befektetőknek szánt zöldkötvényt indított. 2020 decemberében a GLP J-REIT 15 éves fenntarthatósági kötvényt bocsátott ki, amely a leghosszabb futamidejű instrumentum ebben a szegmensben.

 

GLP