Az Amazon első lengyelországi kiszolgálóközpontja mintegy 95 ezer négyzetméteren terül majd el. Kivitelezése 2013 októberében kezdődött és a tervek szerint már 2014 második felében teljes üzemben fog működni.

„Büszkék vagyunk arra, hogy az Amazon a Goodmant választotta partneréül lengyelországi piacra lépéséhez. Ez a létesítmény lesz a legnagyobb szabadon álló logisztikai ingatlan Lengyelországban. Az építkezés gyors ütemben zajlik majd, hogy a raktár teljes kapacitása kevesebb mint egy éven belül az Amazon rendelkezésére álljon” – mondta Błażej Ciesielczak, a Goodman lengyelországi regionális igazgatója.

„Egyebek mellett azért döntöttünk a Goodman mellett Lengyelországban, mert kiterjedt tapasztalattal bír az Amazon számára Nyugat-Európában fejlesztett hasonló raktárak terén, továbbá számos itteni projektje révén jelentős helyi piacismerettel is rendelkezik” – mondta Raimund Peatzmann, az Amazon ingatlanügyekért felelős igazgatója.

Az Amazon választásában kulcstényező volt, hogy fejlesztőként a Goodman igen rövid idő alatt képes felépíteni egy ekkora létesítményt, mindamellett biztosítani annak kiváló minőségét.

Az Amazon a tervek szerint mintegy 2 ezer állandó munkahelyet teremt a központban, az ünnepek idején jelentkező csúcsidőszakokban pedig további 3 ezer főnek biztosít szezonális munkát.

A Goodman 2006 óta 11 beruházás keretében több mint 900 ezer négyzetméternyi területet fejlesztett az Amazon számára Németországban, Franciaországban és az Egyesült Királyságban.

Az Amazon új elosztóközpontja Wrocław Bielany Wrocławskie nevű elővárosában található, 5 kilométerre a városközponttól. A terület kiváló közúti, vasúti és légi közlekedési kapcsolatokat biztosít (az A8 és A4 autópálya, az S8 és S5 gyorsforgalmi út, a 10 kilométerre található wrocławi központi pályaudvar, valamint a 15 kilométerre fekvő repülőtér révén). Az internetes kereskedőcég létesítménye lesz a Goodman ötödik fejlesztési projektje Wrocław térségében. A Csoport korábban a Whirlpool, a TJX Europe, a Walki Group és a Casetech számára épített összesen több mint 70 ezer négyzetméternyi ingatlant.

 

 

Heart Communications