A Diófa Alapkezelő négy ingatlanalapot kezel, hosszú távú stratégiája egy diverzifikált, és értékteremtő portfólió felépítése. Erős irodaportfóliója mellé 2016-ban jelentősen növelte kiskereskedelmi állományát, amelynek eredményeként a hazai teljes éves kiskereskedelmi volumen közel egyharmada az Alapkezelő részesedése volt. A Dél-pesti Üzleti Park tranzakciójával az ipari ingatlanok részaránya 9%-ról 20%-ra nőtt.

A Diófa Alapkezelő Zrt. által kezelt négy ingatlanalap alig három év alatt 330 millió euró értékben valósított meg ingatlan befektetési tranzakciókat. Sikeres befektetési és vagyonkezelési stratégiájának köszönhetően a 270 000 négyzetméteres ingatlanállomány 95%-ban bérbeadott, folyamatosan stabil hozamokat eredményezve befektetői számára.

„2007 óta nem tapasztalt aktivitás jellemzi a magyar befektetési piacot, amely jelentősen változtatott a piaci dinamikákon, ezzel a hozamszintekre is nyomást gyakorolva. Az Alapkezelőnél is nagymértékű változások történtek, a befektetési volumennel együtt nőtt szakembereink száma is, hogy mind az általunk képviselt Befektetési Alapok, mind a 250 bérlőnk számára is átlag feletti szolgáltatási színvonalat biztosítsunk. A befektetési tranzakciók mellett fontos számunkra ingatlanjaink értékteremtő szerepe. A 2017-es év újabb mérföldkő lesz az Alapkezelőnél, mivel több ingatlan esetében is látványos fejlesztés van előkészületben, amelyekről hamarosan bővebben nyilatkozunk.” – emelte ki Vas László, a Diófa Alapkezelő ingatlan befektetési vezetője.

Ingatlanpiaci források alapján a nemzetközi befektetők látványosan visszatértek a magyar piacra, de emellett továbbra is jelentős volt a hazai befektetők szerepe. A nemzetközi ingatlantanácsadók felmérései szerint az utóbbi két év befektetési volumenének közel 30%-ért feleltek a hazai befektetők. Az egyik legaktívabb közülük a Diófa Alapkezelő volt, az előbb említett részesedésből közel 40% az Alapkezelőhöz köthető.

 

Diófa Alapkezelő