A GEFCO, a komplex ipari ellátási lánccal kapcsolatos szolgáltatások globális szereplője, az autóipari logisztika vezető európai vállalata, valamint a BERGÉ, a multimodális logisztikai szolgáltatások első számú spanyolországi szolgáltatója együttesen létrehozzák Spanyolország piacvezető logisztikai vállalatát kész járművek szállítmányozása terén. Az új, egyenlő arányban birtokolt BERGÉ GEFCO vállalatot a két társaság spanyolországi, kész járművek logisztikájával foglalkozó divíziója alkotja a GEFCO FVL (Kész Járművek Logisztikája) és a BERGÉ Automotive Logistics (BAL; Gépjármű Logisztika) üzletágakon keresztül. A vállalat elindulásához az Európai Bizottság jóváhagyása szükséges.

Együttműködés a piaci növekedés érdekében
A kész járművek spanyolországi piaca világszerte az egyik legnagyobb: évente 3 millió gépjárművet gyártanak, 2,4 milliót exportálnak és 1,2 milliót értékesítenek. A fő folyamatok fejlesztésével, a meglévő erőforrások optimalizálásával és rugalmasabb szolgáltatásokkal a BERGÉ GEFCO célja, hogy szorosabb kapcsolatot alakítson ki az ügyfelek igényeinek magasabb szintű kielégítése érdekében. Az új vállalat a kész járművek logisztikájával kapcsolatos szolgáltatások teljes skáláját kínálja ügyfeleinek: fuvarozást, raktározást, műszaki szolgáltatásokat, ellenőrzést és szállítást.

Az üzleti partnerek egyesített erőforrásai és szállítóeszközei átfogó szolgáltatásnyújtást tesznek lehetővé, beleértve a logisztikai tervezést és mérnöki munkákat az ügyfelek gyártóüzemétől a végfelhasználókhoz való szállításig.

Az anyavállalatok szakértelmére és erőforrásaira alapozva a BERGÉ GEFCO a kész járművek piacának új, dinamikus vezetőjévé válik, magasabb hozzáadott értéket nyújtva az ügyfelek, partnerek és alkalmazottak számára.

A vállalat tevékenységének központjában a spanyol piac áll majd, ugyanakkor segít mindkét üzleti partnernek abban, hogy továbbépítsék nemzetközi hálózataikat más piacokon.

Új szállítási és raktározási megoldások
A BERGÉ GEFCO jelentősen növelni fogja a szállítási és tárolási kapacitást, valamint a szolgáltatásinak területi lefedettségét. Az ügyfelek számára kiaknázható lehetőség, hogy a közös vállalat 3,4 millió négyzetméternyi tárolási területet kínál raktárépületekben és kikötőkben, valamint több mint 700 járműszállító tehergépkocsival, 100 vasúti tehervagonból álló flottával segíthetik évente 1,4 millió személygépjármű szállítmányozását.

Az új vállalat számos kiegészítő szolgáltatást is nyújt majd Spanyolországban található 10 logisztikai központjában, valamint 40 000 négyzetméternyi műhelytérben. Ilyen szolgáltatás például a javítás, fényezés, autómosás, szállítási előkészületek, minőségellenőrzés és végső ellenőrzés.

„Nagy örömszámunkra, hogy közös vállalatot hozhatunk létre a BERGÉ-vel. Partneri kapcsolatunk lehetővé teszi, hogy szélesebb körben kínáljunk magas színvonalú szolgáltatásokat, amelyek előnyeit ügyfeleink, partnereink és alkalmazottaink egyaránt élvezhetik” – hangsúlyozta Luc Nadal, a GEFCO igazgatótanácsának elnöke. „Az új vállalat kiváló helyzete lehetővé teszi, hogy előrevetítsük a gépjárműipari szektor változó igényeit, és már alig várjuk, hogy egyesített erőforrásainkkal fellendíthessük a növekedést.”

Jaime Gorbeña, a BERGÉ y COMPAÑÍA elnöke hozzátette: „A BERGÉ elkötelezett, hogy az ipari logisztika területén világelső GEFCO-val partneri kapcsolatot alakítson ki. Ez minden bizonnyal erősíteni fogja vezető szerepünket a spanyol gépjármű-logisztika területén. Bízunk abban, hogy az ezen területen megszerzett tudásunk és tapasztalatunk egyesítésével kínált szolgáltatásaink további fejlődést és vállalati növekedést fog eredményezni.”

A működés összehangolása
A BERGÉ GEFCO logisztikai megoldások átfogó portfólióját kínálja majd a két vállalat már meglévő ügyfeleinek, ezzel lehetővé téve számukra a szezonális csúcsidőszakok hatékonyabb kezelését, valamint azt, hogy javukra fordítsák az új vállalat megnövekedett erőforrásait.  Az együttműködés ezenkívül lehetővé teszi, hogy megjósoljuk és kezeljük a gépjárműipari szektor változó igényeit, és segítsük az ügyfeleket a növekvő értékesítési mennyiségek kezelésében.

 

GEFCO  BERGE