A Prologis ügyfélközpontú szemléletének, valamint portfóliója méretének és erejének köszönhetően 2020-ban jelentősen tudtuk támogatni munkatársainkat, ügyfeleinket és partnereinket. Miközben a logisztikai ingatlanpiac ismételten bizonyította rugalmasságát, a Prologis továbbra is személyre szabott raktározási megoldásokat, a munkatársai jó közérzetét célzó kezdeményezéseket és innovatív szolgáltatásokat biztosít ügyfelei vállalkozásának támogatása érdekében." Paweł Sapeka Prologis közép-európai regionális vezetője

Teljes portfólió    4,2 M m2

Bérleti tevékenység, KE   1,74 M m2:

                                           - 467 100 m2 új bérleti szerződés

                                           - 820 100 m2 megújított bérleti szerződés

Bérelt terület, Magyarország    265 000 m2:

                                             - 69 000 m2 új bérleti szerződés

                                             - 128 700 m2  megújított bérleti szerződés

Kihasználtsági arány, Közép-Európa                     94,5 % Közép-Európa

Kihasználtsági arány, Magyarország                     98,4 % Magyarország

Tőkeallokáció Közép-Európában

Új beruházások

Átadott épületek: 4 épület, összesen: 114 700 m2, ebből 81,5% build-to-suit 

Folyamatban lévő fejlesztések:7 épület, összesen: 180 400 m2, ebből 1 Magyarországon (13,500 m2)

Felvásárlás és értékesítés

Felvásárlás                 - 13 hektár építési telek a Prologis Park Budapest-Sziget II területén (Magyarország)                                                

                                    - 12 hektár építési telek a Prologis Park Prague-Chrastany területén (Csehország)

Értékesítés                  DC3 épület, összesen 37 800 m2 alapterületen a Prologis Park Nitra területén (Szlovákia)

Ügyfélközpontú szemlélet

Folyamatosan keressük az ügyfeleink igényeinek minél teljesebb kielégítését szolgáló, személyre szabott megoldásokat. A hosszú távú partneri viszony kialakítását és a nehézségek együttes leküzdését célzó megközelítésünknek köszönhetően rendkívül magas színvonalú, rugalmas szolgáltatásokat kínálunk. A mostani nehéz időkben innovatív szolgáltatásaink, például a Prologis Essentials Marketplace és a PARKLife különösen nagy segítséget jelentenek az egészségesebb munkahelyi környezet kialakításában és ügyfeleink üzleti tevékenységének támogatásában.

Koronavírus-járvány

A legfontosabb célunk továbbra is, hogy biztosítsuk munkatársaink és ügyfeleink biztonságát és jó közérzetét. 2020-ban is folyamatos piackutatási tevékenységet végeztünk többek között a világjárvány a logisztikai ingatlanpiacra és az ellátási láncra gyakorolt hatásaival kapcsolatban. Az egyedi innovációknak és a parkokban bevezetett biztonsági intézkedéseinknek köszönhetően épületeink a kormányzati előírásoknak megfelelően folyamatosan és biztonságosan üzemelhettek, ami mérsékelte a járvány az ügyfeleink működésére gyakorolt hatását. Ösztönző programjaink révén széles körű támogatást biztosítunk a távoli munkaállomások kialakításától a mentális és fizikai erőnlét, az egészség és a jó közérzet biztosításán át a különféle fejlesztő és tanácsadó programokig.

Fenntartható fejlődés és innováció

A Prologis hosszú évtizedek óta elkötelezett a felelős környezetgazdálkodás és a társadalmi felelősségvállalás és vál-lalatirányítás célkitűzései mellett (ESG). A Prologis Labs innovációit közvetlenül az épületeinkben alkalmazzuk, ennek köszönhetően emeljük a környezetvédelmet szabványok minőségét, biztosítjuk a biológiai sokféleség védelmét, továbbá a közösségeket szolgáló hosszú távú előnyökkel rendelkező parkokat fejlesztünk. Az éghajlatváltozással foglalkozó Cool Earth nevű civil szervezettel és a The Planet Mark nevet viselő, fenntarthatósági tanúsítást végző vállalkozással együtt-működésben a szén-dioxid-kibocsátás a teljes életciklusra kiterjedő csökkentésén dolgozunk Európa-szerte minden új fejlesztésünk során.

 

Prologis