A most megalapított Terra Carta pecsétet Károly, walesi herceg a Fenntartható Piacok Kezdeményezése (SMI) keretében hozta létre, hogy elismerje azokat a versenypiacon működő vállalatokat, amelyek példát mutatnak a fenntartható piacok létrehozásában. A díjat világszerte mindössze 45 vállalat kapja meg – olyan cégek, amelyeknek kiemelkedőek fenntarthatósági törekvései.

A Prologis a fenntartható építési gyakorlatok, valamint az élvonalbeli innováció és technológia elkötelezettjeként kiemelten fontosnak tartja a fenntartható jövőképet, ennek részeként a logisztikai ingatlanok terén a világ legjelentősebb fejlesztőjének és üzemeltetőjének számító vállalat céljaként tűzte ki, hogy minden új- és megújuló fejlesztésére elnyerje a zöld minősítést.

„Megtiszteltetés számunkra, hogy részesei lehetünk ennek a rangos, világszintű kezdeményezésnek, amely a figyelem központjába helyezi a természet, az emberiség és a bolygó fenntarthatóságát. Ezt a szemléletet tükrözi a mi vállalati jövőképünk is - tartós értékeket teremtünk az ingatlanpiacon, hosszútávú partnerkapcsolatokra törekszünk, és jobb környezetet alakítunk ki az ügyfeleink, munkatársaink és a bennünket körülvevő közösségek számára” – mondta Ben Bannatyne, a Prologis európai elnöke.

„Nagy örömmel csatlakozunk őfelsége, a walesi herceg és a Fenntartható Piacok Kezdeményezése törekvéséhez, hogy egy mindenki számára fenntarthatóbb jövőt alakítsunk ki" – jelentette ki Hamid R. Moghadam, a Prologis társalapítója és vezérigazgatója. „Ezen a téren a Prologis komoly tapasztalatokkal rendelkezik. Egyszerűen tennünk kell a dolgunkat annak érdekében, hogy egy jobb, tisztább világot teremtsünk magunk és a következő generációk számára."

Károly, walesi herceg így fogalmazott a nemrégiben létrehozott díj kapcsán: „A Terra Carta pecsét azokat a szervezeteket ismeri el, amelyek komolyan elkötelezték magukat egy sokkal fenntarthatóbb jövő mellett, és a gazdasági döntések középpontjába a természetet, az embert és a bolygót helyezik. Mindannyiunknak változtatnia kell, ha meg akarjuk őrizni a bolygót gyermekeink és unokáink számára, ezek a vállalatok pedig vállalták, hogy megkönnyítik számunkra ezt az utat."

Példakép a zöld építészet terén

A széndioxid-kibocsátás csökkentésére és a tudományosan megalapozott célok elérése érdekében a Prologis vállalja, hogy 2025-ig építkezései teljes mértékben karbonsemlegesek lesznek, továbbá ügyfeleit is támogatja karbonsemleges törekvéseikben. A Prologis a jó úton halad, hogy elérje a 2025-re célként kitűzött 400 megawatt napelemes kapacitását. Emellett ágazatvezetőként zöld kötvényeket bocsát ki, amelyekkel fenntartható épületek és megújuló energiát alkalmazó projektekkel kapcsolatos beruházások finanszírozhatók szerte a világon.

Ezenfelül a Prologis rendszeresen végez átfogó értékelést annak érdekében, hogy jobban megismerje működésének a környezetre, gazdaságra és társadalomra gyakorolt hatásait. A legutóbbi értékelésbe a különböző érintetteket, így munkatársakat, ügyfeleket, nonprofit szervezeteket és szállítókat is bevont a cég, hogy minél több külső és belső véleményre alapozzanak.

 

Prologis