„A tehetségek felkarolása, a nekik való útmutatás elemi érdeke minden jövőbe invesztáló cégnek. Ez a kiadvány komoly segítség pályakezdő építészeknek, hiszen valós példákon keresztül mutatja be az építészképzésben rejlő lehetőségeket és pályamodelleket. Büszke vagyok a kötetben szereplő kollégáimra, hiszen bátran, energiától és ambícióktól fűtve valósítják meg álmaikat, ezzel színesítik és mélyítik a DVM group értékeit.” – mondta a könyvbemutató kapcsán Massányi Tibor, a DVM group ügyvezető partnere.„Lenyűgöző a munkájuk iránti szeretetről és céljaikról olvasni; de ugyanilyen izgalmas a többi interjúalany karrierútját, motivációit és eredményeit megismerni. Remélem, a kiadvány felkelti a fiatal tehetségek érdeklődését ’DVM group Academy’ gyakornoki programunk iránt is, és kellő inspirációt nyújt számukra ahhoz, hogy felkeressenek minket.”
 
A KÉK legújabb kiadványa az azonos néven futó „Trust your Architect!” kerekasztalbeszélgetés-sorozat kiegészítéseként jött létre. A majd egy évig készült „útikönyv” célja, hogy megmutassa az építészszakma minél több területét a fiataloknak, végigvezetve őket a lehetőségek és pályautak rengetegében. A könyv két nagy fejezetre tagolódik: tanulmányokra és interjúkra. A tanulmányok statisztikai adatokon, és a KÉK kérdőíves felmérésén összegyűjtött információkon alapszanak. Ebből kiindulva tájékoztat a hazai és külföldi továbbképzési lehetőségekről, a nagyvárosok vizuális-kulturális közegéről és a szakmai szervezetekről. De szó esik az építészek körében fontos jogosultságok rendszeréről és arról, hogyan lehet felkészülni az álláskeresésre, munkahelyváltásra és a tudatos brandépítésre.

A könyv második fele interjúkon keresztül rajzol fel ötvenöt érdekes pályaképet. A megszólított építészekben egy a közös: mindannyian építészdiplomával a zsebükben próbálnak boldogulni a munka világában. Az ő történetükön keresztül mutatkozik meg igazán, mennyire szerteágazó tevékenységeket lehet végezni építészdiplomával kivitelezésben, klasszikus építészirodai tervezői munkákon dolgozva, vagy akár IT és design területen. Az interjúalanyok mesélnek a szakmai múltjukról, a jelen kihívásairól és a jövő lehetőségeiről.

A „Trust your Architect!” könyv építészekről szól mindazoknak, akik valamilyen módon érintettek az épített környezet és a vizuális kultúra területén. A kiadványt ezért a szerzők ajánlják pályaválasztás előtt álló középiskolásoknak, egyetemi hallgatóknak, sőt már végzett szakmagyakorlóknak is.

További információ:

Felelős kiadó: Kortárs Építészeti Központ Alapítvány (KÉK)
Szerkesztők: Balázs Bálint, Kiss Ágnes
A könyv szerzői: Bagó Márk Gergely, Balázs Bálint, Ferenczi Edit, Kiss Ágnes, Kőmíves Kata, Péteri Zsolti, Schmidt Márti, Szűcs-Tassy Karina
Lektor: Tomka Eszter
Grafikai tervezés: VAN (Hujber Áron, Herbály Detti)
méret: 165x235 mm (B5)
terjedelem: 214 oldal
Megvásárolható a Kortárs Építészeti Központban.
Az ára diákoknak 2.500,- Ft, diákigazolvány nélkül 3.500,- Ft.
https://www.facebook.com/KortarsEpiteszetiKozpont/


DVM Group