Szabó Róbert elmondta: az új központ jövő év végétől Csehországtól Albániáig, Ausztriától Bulgáriáig 15 országba irányuló abroncsszállítását irányítja majd a régióban, azaz Közép- és Dél-Európában, és a vállalat valamennyi európai gyárából (több mint 30 üzemből) fogad majd abroncsokat. A bővülésnek köszönhetően a korábbi forgalom a jövő évtől megháromszorozódik a telephelyen - tette hozzá. A vezető kifejtette: európai elosztó központként rendkívül összetett a működésük, hiszen például több mint 3 ezer fajta termékkel dolgoznak.

A 7 millió eurós beruházás keretében új iroda épült, a korábbi 20 ezer négyzetméteres üzemcsarnok 30 ezerre növekedett az új irodával együtt. A teljes bővítés 2016-ban fejeződik be, mert az év végén zárul le a raktározás felfutása és a tevékenység bővülése.

A Michelin Csoport 1996 óta van jelen Magyarországon, és négy telephelyén számos tevékenységet végez, köztük abroncsgyártást és nyersanyag-forgalmazást, s Vácon is ekkortól folytat logisztikai tevékenységet. A váci központ 63 embernek ad munkát, és a tervek szerint közvetve 70 ember számára teremt új munkahelyet. A Michelin Hungária Abroncsgyártó Kft. nettó árbevétele 2014-ben 247 milliárd forint volt.

 

 

MLSZKSZ